goodmove Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam, Mam klasyczne już pytanie z forum, któy monitor wybrać.... Mam około ~2500 zł na 19 calowy monitor. Wybrałem z pośród wielu LG1940 ponieważ jak czytałem na forum jest on dość dobry, ma miesięczną gwarancję na 1 piksel, i ma bardzo ładny design. Znalazłem jednak monitor 1980 który żekomo jest nowszy. Jaka jest różnica między nimy (1980U a 1940P/B) ? Czy czas reakcj między nimi będzie znaczący ? Czy kontrast ma duże znaczenie ? Może doradzicie jakiś inny monitor, Samsung, Nec, Sony - koniecznie 19 cali, bez głośniiów i TV najlepiej ze złączem cyfromym. PS. Komputer średnio jest włączny 80% dnia, moniotr działa jakieś 6h - 7h dziennie, głównie służy do pracy (Windows, Office itp.). Bardzo żadko gram, dużo siedze przy grafice 2D (Corel, Photo Shop itp.) pozdraiwma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 L1980U jest na matrycy TN co oznacza słabe kolorki problemy z czernią.Generalnie w/g mnie najgorsza z możliwych matryc.L1940P prawdopodobnie jest na PVA ,lepsza czerń,ale spore smużenie.Ja polecam 3-cią drogę L1930B na s-ips Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...