herman_herman Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam. Pierwszy raz korzystam z forum w taki sposób. Mianowicie mam taki problem : Mam paru użytkowników mojej sieci którzy nie chcą się przyznawać ile ściągneli w danym miesiącu. Chciałbym miec taki bajer, który zliczałby mi sume ściągniętych plików przez danego usera przez jakiś tam okres czasu i zapisywał te dane w jakiś logach.Googlowałem i nie znalazłem żadnego forum na którym poruszony byłby ten temat. Ewentualnie znalazłem coś na angielsko języcznej stronie ale po kompilacji okazało się że to to samo co mój iptraf. Na routerze mam slackware na jajku 2.4.26. Dajcie mi chociaż wsakzówkę. Za pomoc z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Moze Cie zainteresuje to: http://sourceforge.net/projects/ipac-ng/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 najprosciej i najszybciej screen iptraf i zostaw to wlaczone w trybie lan station monitor. bedziesz mial za jednym zamachem statystyki sumaryczne i chwilowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...