Skocz do zawartości
Poyep

Pomoc W Reanimacji Gf4mx440!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: czy może jest na forum ktoś kto potrafi, zna sie, umie, ma sprzęt, możliwości.... naprawić GF4 MX 440?? Karta nie daje obrazu na monitor (ani na CRT, anie na TV przez chincha lub s-video). Ciemność. Chip sie grzeje, chłodzenie jest pasywne. Wiecej szczegółów na życzenie. ps. Może ktośprzynajmniej wie czy taka naprawa jest możliwa i ile może kosztowac? Z góry dzięki. :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120zł to troche sporo dla człowieka który jeszcze sam nie zarabia... :) A co do karty to może zna ktoś sposoby diagnozowania co mogło paść?? Może jakieś mierzenie napięcia lub coś innego... :mur: ps. na karcie ofkors nie ma śladów spalenie .. itp ps2. Oto karta http://www.palit.com.tw/en/products/nvvga_mx440_64.html#top i jeszcze raz mówię zależy mi na naprawie a nie wywaleniu do śmieci, może sam bym sie naprawiać takie karty nauczył :huh:

Edytowane przez Poyep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sprzedalem sprawnego,2 letniego gf mx 4 440 ale SE :P

za 30 zl :)

Nawet stery w pakiecie ;]

Wiec moim zdaniem:nie warto!Jak masz czasz-pobaw sie biosem,jak nie to daj jaka uszkodzona na allegro-zawsze pojdzie za kilka zl,lub...zostaw na polce.Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem zmienić na uniwersalny bios, włożyłem karte PCi, zgrałem nvflash 4.41 i..

A:\>nvflash -u -p bios.rom

NVIDIA Flash ROM Utility

Version 04.41

Chip name=NV18 (18Fh) Vendor ID=10DE, Device ID=018F

Opened bios.rom successfully

...i w tym momencie sttaje, wszystko się zatrzymuje, dyskietka nie piszczy ale się świeci.... nie ważne ile czasu czekam nic się nie dzieje.. icon_sad2.gif Czy ktośmoże wie o co chodzi? Czy to może być problem niedokładnego biosu?? Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:

Ostatnio sprzedalem sprawnego,2 letniego gf mx 4 440 ale SE :P

za 30 zl :)

Nawet stery w pakiecie ;]

Wiec moim zdaniem:nie warto!Jak masz czasz-pobaw sie biosem,jak nie to daj jaka uszkodzona na allegro-zawsze pojdzie za kilka zl,lub...zostaw na polce.Pozdro.

1345288[/snapback]

jak zrobiles z AMD1700 -2500? :rolleyes:

post-105073-1114048626_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi