piotreek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 witam mam mandrake 10.1 i za cholere nie moge zainstalować sterów do grafy, robiłem wszystko po kolei jak tutaj: http://mandrake.pl/content/view/31/28/ ale wywala błąd, ze jądro mu się nie podoba i (zzzz tego co zrozumiałem) nie może zrobić czegoś z plikiem nvidia.o próbowałęm różne wersje driverów i te starsze i te nowsze i te najnowsze z nividia.com i nic dalej klapa pomoże mi ktoś? BŁAGAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) A jaka wersje sterów instalujesz? Jaki linux? Jaki bład dokładnie? Edytowane 23 Marca 2005 przez Atak#komarA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 A jaka wersje sterów instalujesz? Jaki linux? Jaki bład dokładnie? 1345725[/snapback] przecież napsiał, że mdk 10.1 bierzesz w konsoli: sh- nazwa_sterów.sh czy jakoś tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Skopiuj i wklej tutaj te bledy jesli mozesz lub przepisz dokladnie lub zrob zdjecie i nam tutaj pokaz :-) Nie mozemy sie opierac na tym, co sie Tobie wydaje (bez urazy oczywiscie) - potrzebne sa suche fakty :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 przecież napsiał, że mdk 10.1 1345919[/snapback] Widze... ale pytałem sie o Linuksa, a nie o dystrybucje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Widze... ale pytałem sie o Linuksa, a nie o dystrybucje... 1346390[/snapback] sądząc po tym, że ma problemy z instalcją sterów NVIDII to raczej domyślnego dla mdk 10.1 (2.6.8 ) Edytowane 24 Marca 2005 przez markollX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 już sobie poradziłem należało dać jakieś kody jądra czy coś takiego jak wgrywałem to z cd to były jakieś zwalone, zciągnełem z neta zainstalowałem i nvidia śmiga ;-) dzięki za odpowieðx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 "kody jądra" ? ? ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 [; no co ? ;] nie masz kodu w jądrach [; [; [; ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helial Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 "kody jądra" ? ? ? ? ?pewnie chodzilo mu o kernel source. tez sie dzisiaj z tymi sterami meczylem, ale rzeczywiscie wystarczy zainstalowac z plyty odpowiednie zrodla (no wlasnie, bo sposobem opiasym na mandrake.pl zainstaluje sie stare zrodla) i juz po krzyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeCoM Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 No dobra kolega sobie poradzil a ja nie bo linuxa uzywam od godziny 15 dnia dzisiejszego. Problem dokladnie ten sam. Na plycie znajdowal sie kernel 2.4..., gdzies wyczytalem ze potrzebny do tego 2.6.8 tylko jak ja mam go zaintalowac? ;) I gdzie takich rzeczy szukac? :P Napiszcie mi instrukcje w jezyku "lopatologicznym" :D Aha zapomnialem dodac ze jest to Mandrakelinux 10.1 Official Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helial Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 No dobra kolega sobie poradzil a ja nie bo linuxa uzywam od godziny 15 dnia dzisiejszego. Napiszcie mi instrukcje w jezyku "lopatologicznym" :D 1. na Cd3 \media\main3 jest plik kernel-source-2.6-2.6.8.1-12mdk.i586.rpm 2. kopiujesz go na sobie na dysk 3. w konsoli wchodzisz do katalogu z tym rpm'em, logujesz sie jako root (wpisujesz "su" a potem haslo) i wpisujesz "urpmi kernel-source-2.6-2.6.8.1-12mdk.i586.rpm" 4. reboot 5. instalujesz stery nvidii prosciej sie nie da. poradzisz sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wielkie dzieki wlasnie tego szukalem :) mam nadzieje ze pomorze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Nie trzeba kopiowac pakietu na dysk. Rownie dobrze mozna go instalowac bezposrednio z CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...