Skocz do zawartości
Pumpkin

Ściąganie Duzych Plików

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego żadnym programem nie mogę ściągnąć plików które mają więcej niż 4 GB ? :mur:

Próbowałem GetRight, CuteFTP Pro i inne i cały czas w każdym programie wypisuje komunikat, że nie ma wystarczającej ilości miejsca na dysku choć na dysku jest jeszcze przynajmniej 3 GB wolnego miejsca. Partycja jest sformatowana jako FAT32 czyli maksymalny rozmiar pliku z tego co pamiętam wynosi około 8 GB.

Spotkał się ktoś z takim problemem i jak to rozwiązać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego żadnym programem nie mogę ściągnąć plików które mają więcej niż 4 GB ?  :mur:

Próbowałem GetRight, CuteFTP Pro i inne i cały czas w każdym programie wypisuje komunikat, że nie ma wystarczającej ilości miejsca na dysku choć na dysku jest jeszcze przynajmniej 3 GB wolnego miejsca. Partycja jest sformatowana jako FAT32 czyli maksymalny rozmiar pliku z tego co pamiętam wynosi około 8 GB.

Spotkał się ktoś z takim problemem i jak to rozwiązać ?

1345151[/snapback]

piszesz ze chcesz sciagac plik ktory ma 4GB, a mowisz ze na dysku masz przynajmniej 3GB wolnego miejsca?! :) 4GB ciezko zmiescic na 3GB

lukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rsa: nie zrozumiałeś mnie plik już jest ściągnięty i ma 4GB i opócz tego zostało jeszcze 3GB wolnego miejsca

sgj: dzięki za odpowiedź. Czyli nie doczytałem info o FAT32. Skonwertuje partycję na NTFS i nie powinno być już problemów bo NTFS nie ma żadnych limitów co do rozmiaru pliku (chyba :D )

ogólnie dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe.. ale motacie ten topic..... na fat32 mozesz zapisac plik ktory mam max 4 gb.... na ntfsie jest to duzo wiecej.. nie pameitam juz nawet dokladnie ile.... konwertujesz dysk/formatujesz na ntfs i bedzie cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi