Pumpkin Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dlaczego żadnym programem nie mogę ściągnąć plików które mają więcej niż 4 GB ? :mur: Próbowałem GetRight, CuteFTP Pro i inne i cały czas w każdym programie wypisuje komunikat, że nie ma wystarczającej ilości miejsca na dysku choć na dysku jest jeszcze przynajmniej 3 GB wolnego miejsca. Partycja jest sformatowana jako FAT32 czyli maksymalny rozmiar pliku z tego co pamiętam wynosi około 8 GB. Spotkał się ktoś z takim problemem i jak to rozwiązać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsa Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dlaczego żadnym programem nie mogę ściągnąć plików które mają więcej niż 4 GB ? :mur: Próbowałem GetRight, CuteFTP Pro i inne i cały czas w każdym programie wypisuje komunikat, że nie ma wystarczającej ilości miejsca na dysku choć na dysku jest jeszcze przynajmniej 3 GB wolnego miejsca. Partycja jest sformatowana jako FAT32 czyli maksymalny rozmiar pliku z tego co pamiętam wynosi około 8 GB. Spotkał się ktoś z takim problemem i jak to rozwiązać ? 1345151[/snapback] piszesz ze chcesz sciagac plik ktory ma 4GB, a mowisz ze na dysku masz przynajmniej 3GB wolnego miejsca?! :) 4GB ciezko zmiescic na 3GB lukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Maksymalny rozmiar na FAT32 to własnie 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkin Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 rsa: nie zrozumiałeś mnie plik już jest ściągnięty i ma 4GB i opócz tego zostało jeszcze 3GB wolnego miejsca sgj: dzięki za odpowiedź. Czyli nie doczytałem info o FAT32. Skonwertuje partycję na NTFS i nie powinno być już problemów bo NTFS nie ma żadnych limitów co do rozmiaru pliku (chyba :D ) ogólnie dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 bo NTFS nie ma żadnych limitów co do rozmiaru pliku (chyba :D ) ogólnie dzięki za pomoc 1345230[/snapback] Teoretycznie pojedynczy plik może mieć wielkość 16 eksabajtów minus 1 kB (264 bajtów minus 1 kB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 boshe.. ale motacie ten topic..... na fat32 mozesz zapisac plik ktory mam max 4 gb.... na ntfsie jest to duzo wiecej.. nie pameitam juz nawet dokladnie ile.... konwertujesz dysk/formatujesz na ntfs i bedzie cacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ale żeś przycynił :lol: Napisałem ile to jest i jeszcze odnośnik do źródla, także niczym nowym się nie popisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...