MakPablo Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam! Założyłem sobie chłodzenie wodne, ale bez wiatraczka podłączonego do płyty głównej komputer nie chce sie włączyć!! Kombinowałem w biosie ale nie mogłem znaleść odpwiedniej opcji. Jak może sie nazywać ?? Płyta gł. to ECS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 CPUfan warning speed i Shutdown for CPUfan czy jak to się tam na ECSach nazywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 a nie mozesz tam po prostu podłaczyć innego wentylatora? ja do tego gniazda mam podłączony wentylator wyciągający z tyłu budy i jest spoko, płyta widzi że coś się kręci i alarmy się nie włączają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakPablo Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Staram sie minimalizować źródła chalasu! Zrobilem inny patent: Zlutowałem prosty generator częstotliwosci, który emuluje wiatraczek. Działa bezproblemowo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemun Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 a ja nie potrafie zrobic czegos takiego, a plyta nie chce sie opalic, a w biosie nie ma nigdzie opcji "CPUfan warning speed i Shutdown for CPUfan" ani nic co jest z tym zwiazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 zasadniczo w kompie musisz miec przynajmniej 1 wentyla, to podepnij go pod gniazdo cpu i wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemun Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ale wlasnie nie mam co tam podpiac. Mam wentylator w zasilaczu jedynie, ale jego nie ma jak podpiac pod cpu. No i jeszcze w grafie jest, ale tamten ma za krotki kabelek :/ A poza tym cos dziwnego sie dzieje, bo jak zakladam WC i wentylator osobno by sprawdzic dzialanie to komp sie wiesza po paru chwilach. Moze cos z tym WC do tego nie jest ok, ale kupilem od kolegi, a u niego dzialalo spokojnie i to na szybszym procku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 wogole to taki problem ze nie ma wentyla i nie dziala to dosc rzadkie bo to raczej wylacone jes w biosie domyslnie, na moje oko cos z wc nie tak pewnie blok zle dokrecony do mobo a nie brak wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...