Skocz do zawartości
all15

6800 Jakie Sa Negatywne Strony Odlokowania P I Vs?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ???

Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odblokowanie PS i VS nie grozi niczym pod waruniem że podczas odblokowywania się nie skopsaja. Jeśli przeżyją odblokowywanie to już beda dzialaly normalnie, chyba ze sa uszkodzone ale program takie rozpoznaje. O ile mnie pamięć nie myli to na 6800 nie masz zbytnio co odblokowywac bo wszystko jest odblokowane, a jesli sie myle niech ktos mnie poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ???

tez mnie to ciekawi, bo u mnie arty wystepuja tylko w nie ktorych scenach, to nawet nie sa arty...np screen w 3dmarku tego nie lapie, nie wiadomo co to jest, jakies ledwo widzialne falowania i to tez nie wszedzie....wrzuce screen'a pozniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ???

Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ???

1345605[/snapback]

W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad: Edytowane przez BrzozA1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, to nie jest takie różowe...jeśli potoki nie są w pełni sprawne (a własnie takie chipsety są wybierane do produkcji 6800LE i 6800) to moga działać poprawnie przez np. rok, a potem...szlag je nmoże trafic... JA mam poodblokowane 8p i 2V i się trochę już boję, bo od 4 m-cy jadę na tych ustawieniach...narazie nic się nie dzieje, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1345605[/snapback]

W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad:

1345761[/snapback]

a jak je odblokować? pewnei było, ale mnei intereseruje wylacznie stosunkowo bezpieczny i skuteczny sposob? ktos doradzi ...??

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie po odblokowaniu wszystkich potokow mam biale kropki przy ogladaniu filmow, i co najdziwniejsze tylko na monitorze jak ogladam na tv w trybie pelnoekranowym jest ok. drugi objaw to czasem pojawiaje szare paski na pulpicie. co najdziwniejsze nie ma zadnych objawow w trybie 3d, wszystko chodzi super bez artow i zwiechow kompa. ciekawe czy podniesienie napiecia w trybie 2d pomogloby na cos takiego, moze ktos ma podobne doswiadczenia

ps. przy ustawieniu 12/6 wszystko jest ok

Edytowane przez Szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak potoki i verteksy chodzą sprawnie to nie ma szans że po jakimś czasie się zepsują.Ja tam zaryzykowałem i podniosłem napięcie na 1,5 w 3d i 1,4 w 2d(biosem i pencilmodem).Dzięki temu mam częst. lepsze niż gt :P LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak potoki i verteksy chodzą sprawnie to nie ma szans że po jakimś czasie się zepsują.Ja tam zaryzykowałem i podniosłem napięcie na 1,5 w 3d i 1,4 w 2d(biosem i pencilmodem).Dzięki temu mam częst. lepsze niż gt :P LOL

1404945[/snapback]

Tylko częstotliwość rdzenia masz większą niż w GT :P Tyle, że GT można na ogół spokojnie podkręcić do wartości Ultry. Poza tym braku 128MB nie nadrobisz... ;-)

Mimo wszystko gratuluję bardzo ładnego wyniku podkręcania pamięci na Twojej karcie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad:

1345761[/snapback]

a jak je odblokować? pewnei było, ale mnei intereseruje wylacznie stosunkowo bezpieczny i skuteczny sposob? ktos doradzi ...??

pzdr

1402160[/snapback]

Programem Riva tuner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz odblokowałem - all ok , temp ok 72-75 st C... jedyny prblem jest faktycznie jak ktos wczesniej zauwazyl, ze gigabyte 6800 (pasywny) nie pasuje konstrukcyjnie na plyte abit nf7-s. chlodzenie pasywne dotyka gniazda od karty sieciowej (przesuniecie calosci chlodznie ok 2 mm i jest ok ..

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi