all15 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ??? Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksquall Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Odblokowanie PS i VS nie grozi niczym pod waruniem że podczas odblokowywania się nie skopsaja. Jeśli przeżyją odblokowywanie to już beda dzialaly normalnie, chyba ze sa uszkodzone ale program takie rozpoznaje. O ile mnie pamięć nie myli to na 6800 nie masz zbytnio co odblokowywac bo wszystko jest odblokowane, a jesli sie myle niech ktos mnie poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traxit Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jednak Cie pamiec myli bo w 6800 jest 12/5 wiec jak widzisz zeby miec 16/6 trzeba odblokowac 4p i 1v......:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ???tez mnie to ciekawi, bo u mnie arty wystepuja tylko w nie ktorych scenach, to nawet nie sa arty...np screen w 3dmarku tego nie lapie, nie wiadomo co to jest, jakies ledwo widzialne falowania i to tez nie wszedzie....wrzuce screen'a pozniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ??? Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ??? 1345605[/snapback] W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad: Edytowane 23 Marca 2005 przez BrzozA1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Hm, to nie jest takie różowe...jeśli potoki nie są w pełni sprawne (a własnie takie chipsety są wybierane do produkcji 6800LE i 6800) to moga działać poprawnie przez np. rok, a potem...szlag je nmoże trafic... JA mam poodblokowane 8p i 2V i się trochę już boję, bo od 4 m-cy jadę na tych ustawieniach...narazie nic się nie dzieje, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Jak wygląda sytuacja kiedy w karcie typu 6800 potoki lub werteksy nie odblokują się ??? Czy występują artefakty a może tez restarty komputera ???? Czy karta która chodzi z potokami odblokowanymi ale uszkodzonymi ( w grach występują artefakty) uszkadza się ??? 1345605[/snapback] W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad: 1345761[/snapback] a jak je odblokować? pewnei było, ale mnei intereseruje wylacznie stosunkowo bezpieczny i skuteczny sposob? ktos doradzi ...?? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) u mnie po odblokowaniu wszystkich potokow mam biale kropki przy ogladaniu filmow, i co najdziwniejsze tylko na monitorze jak ogladam na tv w trybie pelnoekranowym jest ok. drugi objaw to czasem pojawiaje szare paski na pulpicie. co najdziwniejsze nie ma zadnych objawow w trybie 3d, wszystko chodzi super bez artow i zwiechow kompa. ciekawe czy podniesienie napiecia w trybie 2d pomogloby na cos takiego, moze ktos ma podobne doswiadczenia ps. przy ustawieniu 12/6 wszystko jest ok Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razo Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Jak potoki i verteksy chodzą sprawnie to nie ma szans że po jakimś czasie się zepsują.Ja tam zaryzykowałem i podniosłem napięcie na 1,5 w 3d i 1,4 w 2d(biosem i pencilmodem).Dzięki temu mam częst. lepsze niż gt :P LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Jak potoki i verteksy chodzą sprawnie to nie ma szans że po jakimś czasie się zepsują.Ja tam zaryzykowałem i podniosłem napięcie na 1,5 w 3d i 1,4 w 2d(biosem i pencilmodem).Dzięki temu mam częst. lepsze niż gt :P LOL 1404945[/snapback] Tylko częstotliwość rdzenia masz większą niż w GT :P Tyle, że GT można na ogół spokojnie podkręcić do wartości Ultry. Poza tym braku 128MB nie nadrobisz... ;-) Mimo wszystko gratuluję bardzo ładnego wyniku podkręcania pamięci na Twojej karcie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 W moim niestety niedały sie odblokowac po restarcie windows dostaje zwiechy i krzaczy sie obraz i niestety trzeba było zablokowac je spowrotem :sad: 1345761[/snapback] a jak je odblokować? pewnei było, ale mnei intereseruje wylacznie stosunkowo bezpieczny i skuteczny sposob? ktos doradzi ...?? pzdr 1402160[/snapback] Programem Riva tuner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Juz odblokowałem - all ok , temp ok 72-75 st C... jedyny prblem jest faktycznie jak ktos wczesniej zauwazyl, ze gigabyte 6800 (pasywny) nie pasuje konstrukcyjnie na plyte abit nf7-s. chlodzenie pasywne dotyka gniazda od karty sieciowej (przesuniecie calosci chlodznie ok 2 mm i jest ok .. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...