Skocz do zawartości
qqrydza

Call Of Cthulhu

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytajcie readme file tam wszystko jest opisane o tych błędach, to raz a dwa to to, że ta gra powstawała co najmniej od 2001 roku. Piszę co najmniej ponieważ wydaje mi się, że pierwsze wzmianki czytałem jeszcze wcześniej.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mam zrobić w momencie kiedy jakis koles wywiózł mnie autobusem i tam gadałem z policjantem, próbowałem się za nim skradać lecz za każdym razem się cofał i mnie łapał, gadałem z pijakiem, z jakąś baba i wszystkimi otaczającymi mnie ludźmi? :blink:

Chodzi o ten moment:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mam zrobić w momencie kiedy jakis koles wywiózł mnie autobusem i tam gadałem z policjantem, próbowałem się za nim skradać lecz za każdym razem się cofał i mnie łapał, gadałem z pijakiem, z jakąś baba i wszystkimi otaczającymi mnie ludźmi? :blink:

Chodzi o ten moment:

Musisz się zakraść za tym gliniarzem do pokoju.Najpierw idziesz za jego plecami prosto,i chowasz się za beczki i czekasz,aż policjant wróci do wyjścia.Wtedy za jego plecami idziesz do pokoju,zamykasz za sobą drzwi i blokujesz je szafą.Idziesz dalej,bierzesz alkohol i taki bzdecik(nie wiem co to jest),dalej idziesz za ladę sklepu,gdzie masz klapę prowadzącą pod ziemię.Dalej powinieneś poradzić sobie sam,chyba że wogóle nie znasz angielskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem dłuzej i nie mogę wyjsć z podziwu. Po prostu co dźwięk jest w tej grze i jak klimat buduje to KOSMOS. Tyle razy co się przestraszyłem właśnie dzięki dźwiękowi ;]]] No cudo, jak pozycjonowany ładnie na 4.1 , 5.1, i do tego cudnie brzmi, kroki, muzyka, odgłosy, wiatr!! dżyzas ;]]]. Ehhh cudo. Właśnie o to chodzi w horrorach, głównie dźwięk buduje klimat... i to dzięki niemu można się nieźle przetraszyć. A dodając do tego super fabułę, grafikę, fizykę (poniekąd) jaki jest w CoC to mamy pełen wypas. Tylko dajcie głośno ostro w słuchawkach/głośnikach kikla razy ładnie podskoczyłem.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale troche AI suxuje wg mnie... w hotelu gdzie mnie scgialo kilku tych ludzi, jak wszedlem sobie na lozko i oni wbiegli do pokoju to lazili kolo mnie sobie poprostu i nic nie robili, dopiero jak zszedlem to atakowali ;] - no chyba lozko nie jest az tak wysokie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj pierwszy post na jakimkolwiek forum :) ...ta gra jest bez kitu kozacka skoro sprawila ze mi sie chcialo rejestrowac itd... widzisz kolo ale wejscie na lozko nic ci nie dalo :P wczesniej czy pozniej musiales zejsc :) ... spolszczenie by sie w sumie przydalo bo troche szybciej by mi sie czytalo (ang. zeby zrozumiec musze czytac dosyc powoli :) ) ale w sumie nie szkoda mi czasu na ta gre .. gralem ok 5h i mam 20% to jest procent ogolu czy moze jakiegos rozdzialu...czekam az sie sciemni i dalej ide pykac :) .... no to tyle :) ...moj pierwszy post :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ;], ten procent to procent calej gry.

Co do tego lozka - no wiem ze na nic sie nie zdalo, ale dziwne ze nie potrafili na nie wejsc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale akcja w hotelu kozacka ..jeszcze mi sie wszystko rozmazywalo nie czailem gdzie biegne :) teraz siedze w jakims mgazynie i mam sie skradac ale czekam az sie siemno zrobi zeby klimacik byl lepszy :) sluchawki + noc= mokre majty :D:D

aha no i dobrze ze ktos tam wczesniej wspomnial o tych bledach bo jak gralem i ktos cos na gygy napisal i minimalizowalem to sie giera wieszala i pewnie bym reinstalowal a tak to juz wiem ze nie ma sensu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm wiem jak z magazynu wyjść na ten daszek obok (ten na który się idzie przez rozbite okno) tylko co dalej?

Wracasz do magazynu i potem pod skrzynkami trzeba się przeczołgać.

Ps. U was też przeciwnik wytrzymuje 2 strzały w głowę z 45tki z małej odległości? Kurcze doszło do tego że na jednego pacjenta cały magazynek trza wypuścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zawsze gała w głowę = śmierć.

A tak w ogóle to gierka naprawdę dobra choć mały zawód miałem bo miał to być horror a wyszła raczej przygodówka

science fiction (imo te przerywniki ze szpitala w ogóle nie pasowały do reszty gry jakby były z innej bajki)

Konice gry miażdży - chodzi o tą zmianę rozdzielczości w dół aby przejść walące się tunele lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zawsze gała w głowę = śmierć.

A tak w ogóle to gierka naprawdę dobra choć mały zawód miałem bo miał to być horror a wyszła raczej przygodówka

science fiction (imo te przerywniki ze szpitala w ogóle nie pasowały do reszty gry jakby były z innej bajki)

Konice gry miażdży - chodzi o tą zmianę rozdzielczości w dół aby przejść walące się tunele lol

Z tym koncem to mam wlasna teze dlaczego tak jest :) Zmniejszajac rozdzialke masz mniej pikseli do przejscia i szybciej pokonujesz dystans, ktory oddziela Cie od tunelu. Oczywiscie nie mozna tego zauwazyc golym okiem, ale jak spojrzysz na to z perspektywy programisty to wszystko staje sie jasne :D

A ze strzelaniem do przeciwnikow to bylo z tym roznie. Raz padali odrazu od "head shot'a", a innym razem caly magazynek poszedl przy strzalach w korpus :)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja jestem w trakcie ucieczki ;p dojechałem do jakiejś wiochy gdzie trzeba iść na prawo... - chwila przerwy od gry, bo jak narazie głupia strzelanka się zrobiła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - co się stanie jak wystawię bohetera na zbyt długie działanie czynnika które powoduje u niego lęk ? Czyli prostymi słowy - co będzie jak się przestraszy za bardzo :lol: Podczas ładowania etapu była jakaś wzmianka o tym, ale za szybko zniknęła i nie zdążyłem przeczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka mi sie bardzo spodobała tylko jedna rzecz mnie denerwuje mianowicie dlaczego gra nie obsługuje dzwieku przestrzennego??Istnieje możliwośc właczenia EAX lub 3DSound??

Edytowane przez Milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też działaja wszystkie tylko ze na wszystkich jest ten sam dzwiek znaczy sie np jak gosciu jest z tyłu to słychac go na wszystkich głośńikach a nie tylko w tylnych jak to jest w grach w których jest obsługa dzwieku 3D wie ktos moze jak to właczyc??

Edytowane przez Milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właczałes cos w grze czy grzebałes cos w configu z gry,a moze masz właczone CMSS??Nie wiem bo u mnie nie ma zadnych efektów a szkoda bo gierka by nabrała jeszcze na klimacie.Pozdro

Edytowane przez Milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Gierka jest naprawde wciagajaca he he juz dawno w cos takiego nie gralem...

Mam prosbe bo utknalem przy drugim sejfie :( zaraz po dzwonach) mam nadzieje ze wiecie o co chodzi.... Czy mozecie mi podac kombinacje ???

THX ALL (mam nadieje ze juz nie bedzie wiecej sejfof..);-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi