dARTi Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 witam jestem tutaj nowy chociaż czytam to forum od jakiegoś czasu i bardzo mi się tu podoba :D ale do rzeczy ! napaliłem się na wc (miało być tanie :lol: ) ale w trakcie jedzenia apetyt rośnie (jak zapewne wiecie). Pierwszy zakup to atman 304... którego po namyśle wymieniłem na 305 i nagrzewnica od ... hmm nie wiem od czego ale jest miedziana, duża (3 x wentyl 120) i cholernie ciężko ją upchnąć w budzie (codegen 9001 serwer czy coś takiego). Postanowiłem więc zmienić budę i wypatrzyłem coolermaster stacker'a. B) Już jes mój B) Zrobiło się duuużo miejsca więc zacząłem zgłębiać temat rezerwuaru. Miał być z plexi i własnej roboty... ale to niełatwe. W trakcie naczytałem się o pompkach c.w.u ... i napaliłem się na grundfosa (w mojej wiosce nie do dostania) stanęło na LFP system grundfos (ze sklepu z gwarancją) :rolleyes: ... B) już jest mój B) Spiąłem to wszystko do kupy (bez bloków) i jestem pod wrażeniem !!!!! tego nie słychać z 10 cm !!! trzeba ucho przyłożyć aby ją usłyszeć :D . Atman 305 (choć bez skali porównawczej wydawał się cichy) to traktor przy tym cudeńku. Ale trzeba przyznać, że jest sporo wydajniejszy. Teraz mam dylemat. Nagrzewnica ma wyloty 0.5 cala, pompka również ale blok o którym myślę (X2P) ma 2 wyprowadzenia więc najlepszy byłby układ szeregowy /pompa/nagrzewnica/cpu/nb/vga/rezerwuar(opcjonalny)/pompa/ ale w takim układzie bardzo zmniejszę przekrój :unsure: Myślę więc że zakupię X2P z króćcami 16 a dalej wstawię rozgałęzienie i puszczę po 12 na nb i vga równolegle. Blok 3-króćcowy raczej nie wchodzi w rachubę bo to LGA775 i ciężko coś takiego znaleźć na tę platformę :sad: No i następny schodek :sad: płyta asusa P5GD2 posiada tyko 3 sloty pci i to w bezpośredniej bliskości pci-express pod grafę :sad: więc jak zapodam jakiegoś abadona to już nic tam nie wepchnę (chyba tylko jedna sztuka zostanie?? przy dobrych wiatrach :lol: ) Mądre głowy !! doradźcie jakieś sensowne rozwiązanie na powyższe problemy bo już mnie głowa boli od myślenia :lol: uff ale się rozpisałem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 taa mialo byc tanie :D w sumie to zalezy jakie bloki dasz na GPU i NB ja proponuje tak - dac sobie spokuj z NB i zastosowac porzadny radiator - troche taniej ,troche prosciej ,troche wydajniej dla mosfetow jezeli dasz wiatraczek na 5v wiec gdy zostanie GPU to masz pole do popisu - zamow u kogos blok robiony "domowy" z duzymi kroccami polacz to szeregowo ,bo przy takiej pompie to nie musisz sie martwic o spadek przeplywu jezeli uprzesz sie na ten blok na NB to zamow taki sam jak na GPU polecam Kynka jako wykonawce blokow - dogadasz sie z nim to wyjdzie taniej niz Abadony i zarazem wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Narazie nie mam opracowanych bloków na GPU i NB - tylko CPU SocketA i pod A64 - możliwe że też zdobędę przejściówki pod Intela s775 LGA ... jeśli chcesz by blok zajmował mało miejsca... to http://proline.pl/shop.php?prodid=53574946...35735305f564741 - całkiem wydajnie - znacznie lepszy powinien być od Abadona - jego wnętrze to taka kratka jak w Prisonie - ale na ukos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Przy mojej rozmowie z kynkiem cena wyszla taka sama jak abadona lite a nawet wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARTi Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no i odkopałem. Z moim brakiem czasu :mur: cykl produkcyjny jest obłędnie długi :mur: ale nie ma tego złego. Wybiłem sobie z głowy króćce nk16 (pozdr dla wszystkich z klubu węży ogrodowych :wink: ) ale nie do końca się naprostowałem (nk12). Więc mogłem cały komplecik bloczków zapodać szeregowo. Zakupiłem komplecik od Mate'a. I miłe zaskoczenie... w miejsce zamówionych abadonów lite (gpu i nb) dostałem pełne abadonki. Na cpu X2P (bez sprayera). Spiąłem to wczoraj i napełniłem. Bania :D Odpowietrzyć taki układ to trzeba świętej cierpliwości. Walczyłem do 4 rano :lol: :lol: (pompa c.w.u) . Rozwiązały się też przypadkiem problemy z wysokością bloku gpu... bo "przypadkiem" wymieniłem mobo na Fatal1ty a tam sloty pci są na dole B) . w wolnej chili jakieś fotki zapodam ale najpierw trochę porządku wykonam w kompie bo na szybko składałem i jest straszny jihad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...