Skocz do zawartości
Neo_x

Ktory lepszy? Celeron Tulatin czy Celeron 2 (1 Ghz)

Rekomendowane odpowiedzi

Dorwalem dzisiaj w necie cennik procesorkow:

http://www.ws.pl/komputery/index.html?grup...=a3cd7ca5de7e02

i teraz pytanie... ktory celek lepszy :?: Celeron 2 1000 Mhz czy Celeron Tulatin 1000 Mhz ? Ktory z nich sie lepiej kreci :?: i jakie polecacie do nich chlodzenie w granicy do 50 zl :?: :) Widze ze cena jest praktycznie bardzo podobna :) Wiec co wybrac :?:

THX za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tualatin. Jest przecież wykonany w 0.13 mikrona. A poza tym ma 256 kB L2. Tylko kup wersję BOX, pomimo że i tak chcesz kupic inny wiatraczek. BOX lepiej się kręci niz OEM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na BX nie pójdzie Ci Tulipan, chyba że zrobisz moda, albo będziesz musiał zmienic płytke, o przelotce pod Tulipa chyba nie warto mysleć. :roll:

Jak komuś kasy nie szkoda (200zł prawie w błoto), to czemu nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam ci rade...nie inwestuj w celerona2 ani Tulipanka bo juz przestaja je produkowac.!!!!TULIPANY maja byc tylko do 1,5 GHz a potem wyjda nowe celerony na rdzeniu od P4 i trzeba bedzie kupic nowa plytke :( Lepiej odluz kase i kum najwolniejszego P4 na rdzeniu w 0.13um (1,6A GHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam ci rade...nie inwestuj w celerona2 ani Tulipanka bo juz przestaja je produkowac.!!!!TULIPANY maja byc tylko do 1,5 GHz a potem wyjda nowe celerony na rdzeniu od P4 i trzeba bedzie kupic nowa plytke :( Lepiej odluz kase i kum najwolniejszego P4 na rdzeniu w 0.13um (1,6A GHz)

Jak ma więcej kasy, to pewnie, że tak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrna... to dopiero wszystko zaczelo sie je*** ... a ja myslalem ze wejdzie i wyciagnie piekne 1,5hmz. wrrrrrrrrrr ... :evil: :evil: :evil: jestem zly :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrna... to dopiero wszystko zaczelo sie je*** ... a ja myslalem ze wejdzie i wyciagnie piekne 1,5hmz. wrrrrrrrrrr ...  :evil:  :evil:  :evil:  jestem zly  :(

Szkoda, bo faynie by było. Współczuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety taka jest prawda...intel znowu <span style="color:red;">[ciach!]</span>li sprawe...a tak wogule to te nowe celerony moim zdaniem beda wolniejsze od tulipankow :(

Czy wolniejsze to można by polemizować, ale na pewno będą się duuużo gorzej kręcić :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...