Skocz do zawartości
Pyra

Pomoc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest to mój pierwszy temat/post na tym forum, więc jeżeli w złym miejscu załóżyłem ten temat to przepraszam.

Mam słabego kompa no i mam zamiar delikatnie go ulepszyć ponieważ niedługo będe miał nowego ale musze z tym wytrzymać jeszcze jakiś czas...

No więc tak :

duron 755 mhz

riva tnt2

128 sram

win XP pro

płyta główna nie wiem jaką mam

no i planuje dokupić 128 sramów = 90 zł

i gf 2 = 50 zł

No i możecie mi powiedzieć czy ma to jakiś sens ?

No i jeszcze jedno pytanko jak przyśpieszyć działanie win XP bo słyszałem że są jakieś programy w tym celu ale ja się na nich nie znam i prosze was o instrukcje co i jak zrobić.

Ludzie którzy mi dali ten link do forum mówili że moge tu otrzyamać szybką i fachową pomoc, więc myśle żę się nie zawiode : D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

W dziale FAQ masz o podkręcaniu, ściągnij sobie everesta albo sisoft sandre to sie dowiesz wszystkiego o kompie (ja osobiscie polecam everesta), co do ramu to chcesz zrobic duala?? Grafike to chyba warto zmienić a potem podkręcić (riva tuner) wiem bo sam moją podkręciłem (początek oc:D). Co do ramu to chyba też warto ale pamiętaj musi być tej samej firmy!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do przyśpieszenia win xp to jest FAQ.to raz a dwa może byś opchnoł płyte gł kartę graficzną pamięci i dołożył kasę i kupił coś nowszego :>?.lub to co masz dokupił to co chcesz i podkręcił.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jest to mój pierwszy temat/post na tym forum, więc jeżeli w złym miejscu załóżyłem ten temat to przepraszam.

1346432[/snapback]

A nie wiesz o tym że przed napisaniem posta trzeba przeczytać regulamin?

http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules

Przeczytaj a potem zmień tytuł tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :P wątpie że miałby ochote na duala bo raczej jego płyta główna nie obsługuje tego a poza tym chce dokupić jeszcze jedną kość więc nie będzie taka sama jak ta którą ma... czyli dual odpada :P poza tym to napewno komp będzie chodził Ci lepiej (szczególnie gierki) ale gf2 za 50 zł?? ostatnio kumpel kupił gf4mx 440 za 60zł więc może poszukaj tańszej oferty :P i później wszystko podkręć i jeszcze sobie pograsz w NFS:U :P

P.S. sgj - ja jeszcze nie czytałem regulaminu a kilka wpisów już nadziergałem :P

Edytowane przez Boss87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. sgj - ja jeszcze nie czytałem regulaminu a kilka wpisów już nadziergałem icon_razz.gif

to sie do tego nie przyznawaj:)

a co do grafiki to jemu chyba chodzi o GF2MX!!

dokup se ramu i XP powinien ci bardzo fajnie chodzic:P

powylanczaj w nim bajegki, zbedne procesy i bedzie git

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi