Skocz do zawartości
andriu

HIS Excalibur Radeon 9000

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zmienił, ale tylko z zaznaczeniem, że ten Radeon miałby pamięci 3.6ns i bym go solidnie kręcił 8) Jeżeli nie masz zaś żyłki modera i nie chcesz zmieniać chłodzenia/napięć itd. to zostaw sobie GF3.

Z tym,że ta karta to jest RAadzio 9000 z taktowaniem pamieci 400Mhz, raczej wątpie żeby miała pamięci 3,6 ns,

apropos krecenia: zobacz w moim sigu na ile wykreconego mam mojego gf3, czyli ten r9000 tez bedzie wykrecony

niekrecenie to grzech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym,że ta karta to jest RAadzio 9000 z taktowaniem pamieci 400Mhz, raczej wątpie żeby miała pamięci 3,6 ns,

Jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje :wink:

apropos krecenia: zobacz w moim sigu na ile wykreconego mam mojego gf3, czyli ten r9000 tez bedzie wykrecony

niekrecenie to grzech

Tylko, że GF3Ti200 kręca sie znakomicie bez zabaw w zmiany chłodzenia na GPU, dokładanie radiatorków na pamięci i co najważniejsze nie trzeba na nich modyfikować napięć. Jeżeli to ma być Radeon 9000 (nie Pro) to chyba zostałbym przy GF3. W grach będzie raczej wydajniejszy chyba, że naprawdę włożysz trochę pracy w Radeona 9000. Ogólnie wolałbym dołożyc "pare" złotych i kupić jakiegoś Radeon 9000/Pro na 3.6 bo jak kupic 4ns to o mocnym kreceniu pamięci mozesz zapomnieć. A jak wiadomo sam rdzeń daje bardzo niewiele bez wysokich taktowań pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje :wink:

niekrecenie to grzech

Tylko, że GF3Ti200 kręca sie znakomicie bez zabaw w zmiany chłodzenia na GPU, dokładanie radiatorków na pamięci i co najważniejsze nie trzeba na nich modyfikować napięć. Jeżeli to ma być Radeon 9000 (nie Pro) to chyba zostałbym przy GF3. W grach będzie raczej wydajniejszy chyba, że naprawdę włożysz trochę pracy w Radeona 9000. Ogólnie wolałbym dołożyc "pare" złotych i kupić jakiegoś Radeon 9000/Pro na 3.6 bo jak kupic 4ns to o mocnym kreceniu pamięci mozesz zapomnieć. A jak wiadomo sam rdzeń daje bardzo niewiele bez wysokich taktowań pamięci.

ha, to jak myślisz, jakie mam pamieci na moim gf3 ?

poza tym niewidia nie bardzo mi leży :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam !!!

Pamięci niestety 4 ns, ale.....

3dmark 2001 default bench : 5900

na moim g3 ti200 niekreconym miałem jakieś 5200 8O

Co do krecenia to jeszcze nie sprawdzałem, ale moja g3 też miała pamięci 4 ns i niezle sie wykreciła

Poza tym jakość wykonania karty : miodzio, jakość obrazu : miodzio

no i wogule

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam !!!

Pamięci niestety 4 ns, ale.....

3dmark 2001 default bench : 5900

na moim g3 ti200 niekreconym miałem jakieś 5200 8O 

Co do krecenia to jeszcze nie sprawdzałem, ale moja g3 też miała pamięci 4 ns i niezle sie wykreciła

Poza tym jakość wykonania karty :  miodzio, jakość obrazu : miodzio

no i wogule

To całkiem dużo. Ja na tym cio niżej mam ok. 5000. Jaki masz OS?? Jakie sterki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...