Skocz do zawartości
71DeX

Pendrive Na Windzie 98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam Laptopa Toshiba Pro Satellite 4200(wiem że stary) i mam na nim zainstalowany system Windows 98. 98 sam nie wykrywa podłączanego sprzętu. Gdzie znaleść sterowniki do PenDrive dla Windowsa 98?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj podłączyć go pod kompa z WinXp lub 2000 i Everestem lub czymś podobnym odczytaj właściwości pendrive. Mogą być jednak kłopoty z wykorzystaniem tego gadżetu jeśli np. pamięć została zabezpieczona przed skasowaniem za pomocą przeznaczonego do tego programu. Może to więc być tylko jednorazówka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj podłączyć go pod kompa z WinXp lub 2000 i Everestem lub czymś podobnym odczytaj właściwości pendrive. Mogą być jednak kłopoty z wykorzystaniem tego gadżetu jeśli np. pamięć została zabezpieczona przed skasowaniem za pomocą przeznaczonego do tego programu. Może to więc być tylko jednorazówka :(

1349828[/snapback]

Nie. Pamięci używałem juz na Windzie XP. Teraz mam laptopka z 98(w moim XP MOBO popsułem :oops: ) i chce tutaj podłączyć pamięć. Nie mam XP(u siebie) żeby zobaczyć.

Jakie te wiadomości trzeba odczytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba sprawdzić producenta i typ , później na jego stronie poszukać sterów do tego pendriva. Ewentualnie wrzucić w google, może coś się znajdzie na necie. Polecam www.driverguide.com - wymagana darmowa rejestracja. Można jeszcze spróbować na sterach od innego pendriva, ale temu raczej nie wróżę powodzenia. Sam używam trzech od różnych producentów i pod w98 każdy musiał mieć swoje stery. Jeżeli będziesz miał typ i producenta to podaj, może razem coś znajdziemy :).

Edytowane przez japa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi