71DeX Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam. Posiadam Laptopa Toshiba Pro Satellite 4200(wiem że stary) i mam na nim zainstalowany system Windows 98. 98 sam nie wykrywa podłączanego sprzętu. Gdzie znaleść sterowniki do PenDrive dla Windowsa 98? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 NA stronie producenta tego pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Nie mam pojęcia jakiej to firmy. Dostałem go na targach, były na nim nagrane informacje i reklamy firmy PowerWave. Ktoś ma inny pomysł? Edytowane 24 Marca 2005 przez 71DeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Spróbuj podłączyć go pod kompa z WinXp lub 2000 i Everestem lub czymś podobnym odczytaj właściwości pendrive. Mogą być jednak kłopoty z wykorzystaniem tego gadżetu jeśli np. pamięć została zabezpieczona przed skasowaniem za pomocą przeznaczonego do tego programu. Może to więc być tylko jednorazówka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Spróbuj podłączyć go pod kompa z WinXp lub 2000 i Everestem lub czymś podobnym odczytaj właściwości pendrive. Mogą być jednak kłopoty z wykorzystaniem tego gadżetu jeśli np. pamięć została zabezpieczona przed skasowaniem za pomocą przeznaczonego do tego programu. Może to więc być tylko jednorazówka :( 1349828[/snapback] Nie. Pamięci używałem juz na Windzie XP. Teraz mam laptopka z 98(w moim XP MOBO popsułem :oops: ) i chce tutaj podłączyć pamięć. Nie mam XP(u siebie) żeby zobaczyć. Jakie te wiadomości trzeba odczytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Trzeba sprawdzić producenta i typ , później na jego stronie poszukać sterów do tego pendriva. Ewentualnie wrzucić w google, może coś się znajdzie na necie. Polecam www.driverguide.com - wymagana darmowa rejestracja. Można jeszcze spróbować na sterach od innego pendriva, ale temu raczej nie wróżę powodzenia. Sam używam trzech od różnych producentów i pod w98 każdy musiał mieć swoje stery. Jeżeli będziesz miał typ i producenta to podaj, może razem coś znajdziemy :). Edytowane 26 Marca 2005 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 No właśnie. Jest problem ze sprawdzeniem tego bo nie mam na czym. Poszukam kogoś z XP(po świetach) i napisze. P.S. Wesołych Świąt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...