mattnick Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Zastanawiam się gdzie coś nie gra... Chodzi mianowicie o to, ze motherboard monitor pokazuje 47 stopni na procku. Nic by może dziwnego w tym nie było, gdyby nie to, że blok na procku jest zimny, chłodnica ma taką temperaturę, że mogę z jej pomocą przechowywać żywność a woda w pojemniku też aczej tych 47 stopni nie ma...jakieś sugestie ?? z góry dziękuję za wszystko ps.s mobo soltek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 - sprawdź temp w biosie, - dociśnij mocniej blok (ale z wyczuciem), - wywal CSa (ewentualnie), - nie przesadzaj z pastą na procu, - odpowietrz układ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 ZApomniałem dodać, że mam bartona 2500+@3200+ ale to chyba nie ma większego znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Pewnie czujniki przekłamują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Jak masz płytę Gigabyte, to na nich są praktycznie zawsze wyższe temperatury niż na innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Poprzełączaj w MBM czujniki od CPU powinieneś w końcu trafić na w miarę normalną temp. Dla sprawdzenia wejdź do biosu i tam zobacz, staraj sie ustawiać pod temp biosu a na pewno trafisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...