Skocz do zawartości
azyl

Win Xp Ustawienie Kont

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , przeszukiwałem forum ale odpowiedzi na to konkretne pytanie nie znalazłem. Czy jest taka możliwość aby ustawić żeby z konta gościa można było instalować programy ? Z tego co wiem ta opcja jest możliwa w koncie administratora ale niechce żeby ten user miał możliwości administratorskie ... Nie jedzcie mnie zabardzo jezeli ten temat byl walkowany ale naprawde szukałem takowego i nie znalazłem :(

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Administratorzy:

Administratorzy mają pełny i nieograniczony dostęp do komputera/domeny

Gość

Goście mają domyślnie takie same prawa dostępu jak członkowie grupy Użytkownicy, z wyjątkiem konta Gość, które jest objęte dodatkowymi ograniczeniami

Uzytkownicy

Użytkownicy nie mogą przeprowadzać przypadkowych ani celowych zmian na poziomie całego systemu. Mogą oni zatem uruchamiać aplikacje uwierzytelnione, ale na ogół nie starsze aplikacje

Uzytkownicy zaawansowai

Użytkownicy zaawansowani mają większość uprawnień administracyjnych z pewnymi ograniczeniami. Mogą oni zatem uruchamiać nie tylko aplikacje uwierzytelnione, ale także starsze aplikacje

---------------

Utwórz sobie konto należace do której z tych grup i ręcznie konfiguruj. Zwykle(domyslne) konto goscia ma zablokowane praktycznie wszystko i lepiej tego nie zmieniać.

Najlepiej chyba należace do grupy Uzytkownicy zaawansowani. Wtedy wystarczy zablokowac dostęp do niektórych rzeczy pozostawiajac częsc ustawien domyslnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie to trzeba zmienic ? jak wejde do panelu sterowania>konta uzytkownikow to tam chyba nie moge ustawiac recznie nic a jak tworze typ konta to moge tylko ograniczone albo administrator - nie ma ustawien recznych :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE SZUKAŁEŚ? ZOSTANIESZ UKARANY...

zgadzam sie !!, ludzie/uzytkownicy sa za wygodni, nie chce im sie nawet muzgiem ruszyc, a to wszystko przeciez idzie znalezc, czasem nawet w pomocy windows !!

A tak do tematu,

tez sie nad tym zastanawialem,

proponuje zalaczyc pokazywanie w Menu Start nowego menu "Narzędzia Administracyjne", jest tam DUZO opcji, trzeba jednak pogrzebac...

niebawem zadam tu jeszcze kilka podobnych pytan ( o ile wczesniej nie wygooguje ;) ) wiec szykujcie klawiaturki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi