Skocz do zawartości
Szymoon

Gainward sie nie kreci ? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczesliwym posiadaczem Gainward cos tam sostam 700 GS(GF4Ti4400). Polarny krecil to na cos kolo 315/720 (z pamieci mowie - mniej wiecej). A mi cos wysiada jesli podkrece powyzej 295/630. Co to moze byc ? nie wyglada to na karte graf. Objawy sa nastepujace:

Miga monitor(tak jakby co chwile sie wlaczal i wylaczal), okienko z powerstripa jest caly czas czarne(pulpit widze), nie da sie anulowac nowych ustawien(ps zawsze pyta, jesli nie chce - naciskam ESC, ja tak robie a on dalej na mnie mryga). Moj monitor jest taki cienki ? A moze to takie objawy zbytniego o/c ? bo na poprzednim GF2MX to mi sie artefakty pojawialy(kreseczki, paseczki, kropeczki w roznych kolorach) i myslalem, ze tak wygladaj objawy na kazdej karcie.

A i moj konf.

Epox8KHA+, AXP1800+, 256RAM Kingston, Gainward GF4Ti4400, Fujitsu MPG3409 AH-E, Likom LKM3280(kineskop panasonica w 1024 75Hz, przy 85 zaczyna piszczec) .

Prosilbym o jakies sugestie co to moze byc.. bo ja mialem nadziej na 300/700 conajmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie testowo sprawdzilem w 800x600 i chodzi na 305 spoko. No ale ja nie bede przeciez pracowal w takiej oczoje... rozdzielczosci, co robic ?

Jak zwiekszyc napiecie na AGP ? moj zasilacz trzymie tak sobie(prawdopodobnie wina sieci nie zasilacza) 12V - 12.28(wacha sie do 28), 5V - 4.92.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy masz w biosie AGP Drive Strength czy coś takiego. Jeżeli jest to ustaw manual i FF, podobno to troszke podnosi napięcie na AGP, ale w każdym razie powinno poprawić stabilność.

Możesz jeszcze pokombinować ze sterami AGP i ustawiniami typu Fast-writes i sideband adressing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...