Skocz do zawartości
novakp

20pin A 24pin?

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy musze kupić przejściówkę z 20pin w zasilaczu na 24pin na plycie? :blink:

w zasilaczu mam 20pin złącze a na płycie 24pin widziałem jedynie przejściówki z 24pin(zasilacz) na 20 (na płycie) czy są też odwrotnie

Moze mozna włożyć 20pin w złacze 24pinowe jesli tak to z której strony trzeba zostawić te cztery wolne piony

dzieki za rade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z ktorej strony maja zostac te cztery piny nie ma roznicy?

kombinacje sa trzy:

wolne 4 piny z od strony konca płyty(blizej zasilacza)

wolne 4 piny od strony grafiki

po dwa wolne piny z jednej i z drugiej strony

to jest bezpieczne ?

na płycie tej mam takze cos takiego jak alternate power na 12V a obok na 5V mam je podłaczone ale nie kumam po co są w starszej płycie nie mam takich wejść :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zasilacz Tagan ma wtyczka 20 pin z doczepianym bloczkiem 4 pinowym, wczepia sie go niemal osobno wiec zasilacz "nie wie" czy zasila 20 czy 24 pin, stąd twierdze ze nic sie nie stanie jak podlaczysz 24 piny do 20stki, mozna powiedziec ze ja tez tak mam tylko u mnie te 4 piny nie wystają tylko wiszą na innym kablu :)

A co do pytania gdzie - dodatkowe 4 piny u mnie podłącza się POD podstawowymi 20toma. Czyli powinny ci na dole 4 piny wystawac.

//EDIT sory nie sczailem pytania, myslaem ze masz 20 pin mobo i 24 zasilacz :) W kazdym razie wychodzi na to samo, mysle ze nic sie nie stanie jak sprobojesz.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie dopytam , w instrukcji nie ma jak mam podłonczyć , ale za to wtyczka zasilania pasuje tylko w jednej pozycji , mam płytę p5ld2 asus , i do tego p4 2660mhz i 64bit , według instrukcji zostają mi wtylki +3v +12v +5v i chyba jedna pusta.. czy będzie działać , i sie nie spali , błagam o szybką odpowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zasilacz Tagan ma wtyczka 20 pin z doczepianym bloczkiem 4 pinowym, wczepia sie go niemal osobno wiec zasilacz "nie wie" czy zasila 20 czy 24 pin, stąd twierdze ze nic sie nie stanie jak podlaczysz 24 piny do 20stki, mozna powiedziec ze ja tez tak mam tylko u mnie te 4 piny nie wystają tylko wiszą na innym kablu :)

1347811[/snapback]

No właśnie:) Tylko nie podłącz od P4 (też 4 pin) :D...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi