sobo05 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 witam ponownie i ponownie o dellach pisac bede:) no więc tak...laptop ma byc wydajny okienka maja szybko skakac itp no ale milo widziane wysokie ustawienia w gierkach itp..Boze sam sobie moglbym odpowiedziec na to pytanie :P chodzi po prostu o to co uwazacie za lepszy zakup: i9300 17" WUXGA TruLife Pentium M 2,0ghz Sonoma 1gb 533mhz ram (2x512) GeForce 6800 GT 256mb 60gb 7200rpm hdd (+ inne mniej istotne bajery) 1900$ XPS2 17" WUXGA TruLife Pentium M 2,0ghz Sonoma 512mb 533mhz ram (2x256) GeForce 6800 ULTRA 256mb 60gb 7200rpm hdd (+ inne mniej istotne bajery) 2200$ hmm..gdyby xps2 mial przy tej cenie 1gb ramu to bym to jeszcze moze pojął..ale tak to trzeba liczyc sie z powidzmy dodatkowymi 150$ zeby miec tyle pamieci co i9300. Roznica zasadnicza nie patrzac juz na ram to karta graficzna- w i9300 wersja GT a w XPS wersja ULTRA. Czy ta roznica jest warta przeszlo 300$? :mellow: baa wsumie to 450$ jakby skonfigurowal XPSa z 1gb ramu :huh: bo tego ze XPS ma "bajeranckie" wykonczenie i duzo "swiatelek" nie uznaje chyba za przyczyne tak grodiej ceny? :unsure: co mi doradzacie?czy roznica miedzy GT a ULTRA jest az tak duza? za 450$ to ja moge se do 9300 dowalic jeszcze nagrywarke DVD(100$), tuner telewizyjny pod USB z pilotem(150$)stacje dokującą z podstawką(100$) i jeszcze mi reszta zostanie :blink: takze czekam na wasze odpowiedzi co o tym myslicie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 heh no karta w tym drugim sporo lepsza ale ta I i tak spoko podoła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 obojetnie ktory bierzesz i tak pozazdroscic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 wez orkoj xps2 do 1 kosci 256mbi kup 2x 512 na wolnym rynku - wyjdze ci cena jaka cie interesuje :] -> jasne ze lepiej kupic xps2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciorr Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 czy w polsce mozna gdzies kupic xps2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 obawiam sie ze nie. Ja sprowadzam z USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 >sobo05: jak juz bedziesz go mial u siebie to opisz prosze, ile cie to w sumie kosztowalo, jak wygladaly formalnosci, koszty przesylki itp. wszystko co moze byc przydatne przy takim zamowieniu. z gory dzieki. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 prywatnie tylko sprowadzac, bo inaczej to koszty wieksze ;) vat ci dolicza jak cie zlapią wiec 22% wiecej , choc ine wiem na jakiej podstawie ustalaja podstawe opodatkowania, co do laptow della jw. to sa to maszyny raczej nie mobilne bo ciezkie, ja bym wolal coz z serii stare 8600 / nowe 6000 tez maja wuxga lcd itp , troche slabsze ale laptop ma byc chyba przenosny? hehe a nie praiwe 10 lbs wagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 tia, to sa DTR, poczekaj az Apple wypusci swoje 19" i 21" t sie ludziska rzucza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) sprowadzam jako bagaz podreczny osobiscie bez zadnego opodatkowania :D delle są Boskie! dla mnie komputer ma być wydajny przede wszystkim mobilność mile widziana jak na przykład jedziesz do teściowej na święta (bleeeh :lol: ) swoją drogą one są duże bo 17" ale ciężkie to one nie są - poczytaj zagraniczne recki, ludzie którzy mieli wcześniej 8600 są zadowoleni z wagi. Co do Apple'a nigdy nie lubilem ich wyglądu i jakoś w ogóle mi mac'i nie podchodzą..i ta cena :mur: dell dell dell! ew. alienware ale to już napewno nie na moje fundusze :wink: pozdrawiam wszystkich! Edytowane 26 Marca 2005 przez sobo05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 AW ma do [gluteus maximus] podejscie do klienta - poczytaj opinie na forach (tylko nie na ich bo ostro je moderuja). xps2 jest znacznie ciezszy od 8600 i sporo wiekszy. zareczam ci ze jak juz pojawi sie x800 albo 6800 do i6000 i wlozysz do niego 1gb ramu i proca 2.13GHz to bedzie wypas ze nie zauwazysz az takiej roznicy :] a do tego bedzie sporo lzejszy, no ale twoj wybor :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) zareczam Ci ze nie bedzie modelu w stylu male mobilne i dające kopa np. 8600 z geforce 6800 - sie czyta troche te zagraniczne fora..ludzie piszą mejle do della itp i nie zmienia sie nic że tak powiem;) i6000 jest następcą i8600 i poza zmieniomym deseniem nie dostrzegam przyrostu jakości? :blink: radeon x300? sooory... wszystkie DTRy są nastawione na to że stoją w miejscu a czasami są noszone (i takie coś mi odpowiada bo podróżowac z nim będe od czasu do czasu) i nikt Ci teraz nie zrobi DTRa z 15" wyswietlaczem - nie te czasy(kiedys byl XPS/9100 ale to juz minelo) tylko laptopy z serii 9xxx XPS będą miały "kozackie"bebechy bo to flagowe modele i określone są jako DTRy więc nie liczyłbym na taką wydajność w laptopach raczej bardziej nastawionych na ekonomie i mobilność(jak np 8600) nic nie mówie - i8600 to fajny sprzęcik, gdybym poleciał do stanów jeszcze rok temu to pewnie jego bym kupił, ale czas leci a ja chce czegoś na najwyższym poziomie bo laptopa sie nie zmienia jak kompa co pare miesięcy tylko sie ma i ma..a jak dla mnie 9300/XPS2 to perfekcyjne urządzenia nastawione do solidnego upgrade'u. Olewam wage, wielkość. Patrze się troche dziwnie na ludzi którzy tak się tym przejmują..chcesz mieć wydajnego kompa licz sie z tym że będzie ciężki i duży! mobilność w tym wypadku jest mi potrzebna o tyle, że raz może dwa razy do roku lece na zarobek za ocean i nie mam zamiaru sie nudzić....no i jakiez to miłe uczucie kiedy leżysz w łóżku i chodzisz po necie/grasz w dooma 3 na maksymalnych ustawieniach :lol: takie jest moje zdanie i jego nie zmienie :) dylemat tkwi jedynie w tym czy zapłacić ponad 400$ więcej dla karty w wersji ultra i kilku światełek :mur: Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2005 przez sobo05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 psst -i8600 i i6000 to tez sa DTR ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 hm hm hmmmm...funduszy coraz więcej:)czas mi sprzyja:) jak tak dalej pojdzie to wybiore XPS2...miał ktoś może większe doświadczenie z cenami della? wiem że XPS1 był zawsze cholernie drogi no ale w ciągu roku cena mimo wszystko spadła z ponad 3000$ do ponad 2000$ więc coś koło 1000$(ale trudne nie?;) ) tak sie więc zastanawiam..jak to sie będzie mieć z ceną za 3 miesiące?wiem że są co chwila nowe kupony upustowe ale one czy tak czy siak na chwile obecną dają XPS2 w podstawowym konfigu za ok 1949$ a ja chcialbym miec za tą cene szybszy dysk dobre WiFi , Bluetooth ...co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 jak kupoawac xps2 to na wypasie, poczekaj na jakis kupon propocyjny 20-25% i idopiero uderzaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...