Serooo Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam, chciałbym kupić sobie kartę graficzną. Mam do dyspozycji około 400 zł. Możecie mi polecić jakiś konkretny model (chciałbym jakiegoś Radeona). Chciałbym używać jej do gier typu HL2 czy Counter Strike. Jaka karta będzie odpowiednia do tego sprzętu? Procesor: Intel Celeron 2.4 GHz Płyta główna: jakiś AsRock 512 MB RAM 400 MHz CL3 Będę wdzięczny za szybką i fachową odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Do takiego sprzętu, wymagań i ceny odpowiedni będzie abit 9550 vguru (~350 zł) lub ta sama karta w wersji XT (nieco droższa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 A moze GeForce 6200 bo przeciez mozna go wykrecic do 6600 :D a cena to okolo 400 zl a 6600 kosztuje okolo 550zl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Wykręcić do 6600 się nie da, bo nie wystarczy tylko zmienić taktowania - trzeba też odblokować potoki, a z tym na kartach agp jest problem. Nie zmienia to faktu, że nawet 6200 z 4 potokami jest po oc niezłą kartą, ale i odpowiednio droższą od wspomnianego przeze mnie abita. Ciężko takiego dostać za mniej niż 420 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Tez cos wiem w tej sprawie :D jak najbardziej Abit vGuru (3,6ns) ale z tego co wiem to ta karta obecnie jest prawie w calej Polsce niedostepna, co z tego ze sa oferty skoro na stanie jest pusto, dzonie do sklepu a tam mi mowia ze nie wiadomo kiedy beda bo dystrybutor Abita i nie przyslal bo nie maja sami i moze to byc za 2 tygodnie, moze byc za miesiac a mozna czekac jeszcze dluzej, a kupno wersji Xt Turbo moim zdaniem jest troche bez sensu bo lepszy juz jest fakt 6200 APG nawet bez odblokowania dodatkowych potokow - a na to jakas szansa jest, na www.pcprojekt.pl mozna kupic od WinFasta za 410zl, ale mnie martwi bardziej inna rzecz - spadki fps na kartach z serii gf 6xxx oraz coraz czestsze donosy ludzi ktorzy maja te karty ze z jakichs dziwnych przyczyn bola ich oczy.... Refleksja z tego wszystkiego - nic tylko zalamc rece za 400zl przecietny Kowalski nie ma co kupic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 z tego co wiem to problem z bolącymi oczami dotyczy serii 6600 na AGP czytałem, że są to karty projektowane od początku pod PCI-e i jakoś nie za bardzo udało się zrobić przeróbkę na AGP no jeżeli fajtycznie nie ma Abitkow to możesz zaryzykować Gecuba 9550 XT - ostatnio coraz rzadziej słyszy się o pechowywch wersjach, a pojawiły się znowu takie które dobrze się kręcą - zapraszam do przylepionego tematu o Gecubie. Ale gf6200 też wydaje się być dobrym pomysłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Ouara no ja tez czytalem ze na gf6600 AGP sa problemy z oczami, ale przeca 6200 Apg to to samo tylko z obcietymi 4 potokami... moze to ze ludzie nie zglaszaja jeszcze bolacych oczu jest przyczyna tego, ze 6200 agp jest jeszcze malo i krotko, nie wiem ale w kazdym razie trzeba sie liczyc z tym ze moze sie tak zdarzyc ze tez beda bolec... :( A co do GeCuba to hmm... trzeba by sie temu przyjrzec skoro mowisz, ze znow sie dobrze kreca :D Edytowane 26 Marca 2005 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...