brathaneq Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam mam pytanie dot. zawieszania dysku na żyłkach. bo myslalem, ze wkręce śrubki w obudowe dysku, zrobie pętle na zyłce tak, zeby pętla byla zamocowana na śrubce, i potem drugi koniec przymocuje do obudowy w slocie na 5' cali. i pytanie jest nastepujace: bedzie to lepsze niz gąbkowe wykładziny (wydaje mi sie ze lepiej bedzie chlodzone wiszac, niz gąbkując sie). i drugiepytanie czy potrzebny jest drucik laczacy dysk z obudowa (uziemienie?) pozdrawiam serdecznie brat Ps. wibrujacy dysk to maxtor 120 gb sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange01 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Sprobuj zawiesic ten dysk na gumkach, zwyklych z pasmanterii. Tylko powinny byc szerokie i wtedy w wolnym miejscu za gniazdem 5,25" przewlekasz 2 kawalki w 2 miejscach i zawiazujesz, mocno naciagnąwszy. Dysk wkladasz miedzy te gumki. Wtedy jest on mocno i stabilnie trzymany i nie ma szans na przenoszenie drgan na obudowe. Ja od dawna stosuje takie rozwiazanie i sprawdza sie znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...