Goofi Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Witam, Przegladam cennik jednej firmy i widze 2 serie dyskow Caviar o predkosci obrotowej 7200 z buforem 8MB (pomijajac Raptorki): - IDE to JB i SB - SATA to JD i SD Ceny dyskow o tej samej pojemnosci z literka S (SB i SD) sa o okolo 30zl wyzsze od tych z J (JB i JD). Zakladam, ze to jakas nowa seria, tylko ciekawi mnie czym sie konkretnie rozni a w necie tego nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Witam, Przegladam cennik jednej firmy i widze 2 serie dyskow Caviar o predkosci obrotowej 7200 z buforem 8MB (pomijajac Raptorki): - IDE to JB i SB - SATA to JD i SD Ceny dyskow o tej samej pojemnosci z literka S (SB i SD) sa o okolo 30zl wyzsze od tych z J (JB i JD). Zakladam, ze to jakas nowa seria, tylko ciekawi mnie czym sie konkretnie rozni a w necie tego nie znalazlem. 1347821[/snapback] Raid Edition jak masz $ to bierz RE są lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Niestety tam, gdzie chce kupic takich nie ma a tam mam duzo taniej, wiec interesuja mnie tamte oznaczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastema Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Niestety tam, gdzie chce kupic takich nie ma a tam mam duzo taniej, wiec interesuja mnie tamte oznaczenia :) 1349235[/snapback] JB--8MB Cache PATA JD--8MB Cache SATA Pozostałe mają chyba 2 MB ale moge sie mylić poszukaj na http://www.wdc.com/ lub w goglach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 JB--8MB Cache PATA JD--8MB Cache SATA Pozostałe mają chyba 2 MB ale moge sie mylić poszukaj na 1352996[/snapback] Wersja BB (IDE) i BD (SATA) ma 2MB bufor, tamte maja 8MB cache. Wlasnie poszukalem dokladniej na http://www.wdc.com i okazalo sie, ze SB to wlasnie Raid Edition :D Czyli juz wiem, ktore kupowac :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...