marcinek79 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Witam, problem polega na tym ze przy podczas odtwarzania jakiegokolwiek pliku filmowego - system po krótkiej chwili nagle się restartuje... Nie ma jakiejs reguly na to kiedy to zrobi, czasami od razu po załadowaniu pliku czasami po 20 sekundach a czasami po minucie... Oto konfiguracja sprzętowa (z AIDY): System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Internet Explorer 6.0.2600.0000 (IE 6.0 - Windows XP) Typ procesora Intel Pentium IIIE, 600 MHz (6 x 100) Płyta główna: Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-6VX7-4X (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM) Mikroukład płyty głównej VIA VT82C694X Apollo Pro133A Pamięć fizyczna 64 MB (PC100 SDRAM) Typ BIOS'u AMI (08/24/00) Ekran: Karta wideo NVIDIA RIVA TNT2 Model 64 (32 MB) Akcelerator 3D nVIDIA RIVA TNT2 M64 Monitor Samsung SyncMaster 550b (HJCN902458) Multimedia: Karta dźwiękowa VIA AC'97 Audio Controller [H] Magazyn: Napęd dyskietek Stacja dyskietek Dysk fizyczny ST320423A (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/66) Napęd dysków optycznych LG CD-ROM CRD-8520B (52x CD-ROM) Karta sieciowa Karta SURECOM EP-320X-R 100/10/M PCI Adapter Drukarka Xerox Phaser 3121 Problem pojawił się dopiero po zainstalowaniu XP, na 98 nie było... a nie ma mozliwosci powrotu na Win98... Zmiany kodeków nie pomogły - testowałem różne zestawy i nic... Wiesza się... Ma ktoś jakies pomysły? Edytowane 25 Marca 2005 przez marcinek79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marol Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 A czy temperatury masz w normie, napięcia zasilacza? Dzieje się to tylko podczas odtwarzania filmów? A poza tym system czysty jest? Warto by przeskanować dla pewności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Miałem ten problem, ale on wystepował tylko jak odtwarzałem film z płytki, wtedy nastepował czesto restart. Ale gdy film leciał z dysku to było ok. U mni pomogło format c: od tego czasu spokój :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Kiedyś miałem taki problem że przy odtwarzaniu filmów oraz gdy grałem w gierki to sie komp restartował. Była to wina płyty głównej (ASUS ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja kiedys mialem podobny problem tylko, ze restarty zdazaly mi sie po wylaczeniu odtwarzacza. Pamiec mialem wlozona do pierwszego slotu co przy plycie na nf2 i jednym module pamieci nie jest wskazane. Przelozylem pamiec do slotu drugiego i restarty sie juz nie zdazaja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Witam, problem polega na tym ze przy podczas odtwarzania jakiegokolwiek pliku filmowego - system po krótkiej chwili nagle się restartuje... Nie ma jakiejs reguly na to kiedy to zrobi, czasami od razu po załadowaniu pliku czasami po 20 sekundach a czasami po minucie... Oto konfiguracja sprzętowa (z AIDY): Problem pojawił się dopiero po zainstalowaniu XP, na 98 nie było... a nie ma mozliwosci powrotu na Win98... Zmiany kodeków nie pomogły - testowałem różne zestawy i nic... Wiesza się... Ma ktoś jakies pomysły? 1348051[/snapback] sprawdź kondensatory na MOBO Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pamięć fizyczna 64 MB (PC100 SDRAM)Troche nie za mało jak na XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mój kolega miał prawie identycznie, i jak się okazało to zatarł mu się wentylator (w ogóle się przestał obracać) na karcie graficznej, co powodowało zbytnie nagrzewanie procka GFX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Witam, problem polega na tym ze przy podczas odtwarzania jakiegokolwiek pliku filmowego - system po krótkiej chwili nagle się restartuje... Nie ma jakiejs reguly na to kiedy to zrobi, czasami od razu po załadowaniu pliku czasami po 20 sekundach a czasami po minucie... Oto konfiguracja sprzętowa (z AIDY): Problem pojawił się dopiero po zainstalowaniu XP, na 98 nie było... a nie ma mozliwosci powrotu na Win98... Zmiany kodeków nie pomogły - testowałem różne zestawy i nic... Wiesza się... Ma ktoś jakies pomysły? 1348051[/snapback] spróbuj http://www.cinemix.prv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Troche nie za mało jak na XP ? 1355790[/snapback] Dokladnie... Z tego co wiem to XP wymaga conajmniej 128.... Wiec przy prubie odkodowywania filmu zapycha sie ram i jest zwiecha.. Na 98 niebylo bo niejest tak pamieciorzerny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Troche nie za mało jak na XP ? 1355790[/snapback] Czysta windXP po zainstalowaniu zajmuje jakies 80-90mb ramu, a wiec te twoje 64 to zapycha sie juz przy bootowaniu, czytaj przy napisie zapraszamy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek79 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Po wymuszeniu Blue Screena wyszło ze jest to problem sterowników do karty graficznej. Już zaleciłem ściągnięcie innych sterowników do Rivy TNT2 (może ktoś ma jakies "dobre" na Win XP? ) zobaczy się... Ale pamięć musi dokupić, to oczywiste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgw Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no ja mam bardzo podobna konfiguracje kompa tyle ze mam wiecej ram-u (256) ale tez mi sie restartuje przy odtwarzaniu filmow. bardzo prawdopodobna jest wersja z przegrzewaniem sie grafiki bo ja w swojej aktualnie w ogole nie mam wiatraczka bo sie popsul :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek79 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Sprawa się wyjaśniła - po instalacji "nowych" driverów do grafiki juz się nie restartuje... Aż mi głupio ze najpierw tego nie sprawdziłem... Dziękuję za pomoc i pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrporttos Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 co wy chcecie na 64 mb ramu mozna ogladam filmy nawet rmvb :) probowalem to robic i udalo sie to zrobic u kumpeli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgw Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 kaszana...zamontowalem wiatraczek ale i tak sie restartuje....przy testach DirectDraw tez...wiec nie wiem...moze drivery...ale chyba mam dobry driver (karta - nvidia geforce2 chyba...jakas Ennyah czy cos takiego...) ..nie znam sie na tym wszystkim :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 chłopie - odpuść sobie na tym antyku winde XP - to bez sensu! albo przynajmniej dodaj 256 RAM-u! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...