milosz.x Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Po zimowym śnie, postanowiłem ulepszyć troszku moją obudowe, ale założenia są inne: zrobić coś fajneg z niczego (a dokładniej 0 wkładu finansowego) Narazie zrobiłem front z rzeczy które miałem pod ręką (czyt. piwnica) Co więcej się zrobi to już zależy czy znajde jakiś sponsorów (front budy ma być tak jakby wizytówką) zamierzam zrobić jakiś porządek z kablami, zmienić kształt górnego okna, graverka na okna, podświetlenie klamki bocznej ścianki. Co będzie więcej to już zależy od mojej wyobraźni, co ciekawego wpadnie mi do głowy ;] jak nie trzeba pomysłów tysiąc a jak coś trzeba zrobić to zastój ;d Jeśli jakaś firma chce wspomóc tego moda, prosze o kontakt via email&gg... Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Powiększenie zdjęcia Edytowane 25 Marca 2005 przez milosz.x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 swietne !! :P z czego robiles to: http://www.members.lycos.co.uk/djeeez/fronter/P1010010.jpg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Całkiem całkiem ta obudowa wygląda. Naprawde może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Staranne wykonanie. Dobre oswietlenie. Good Job Soldier. :D Pokaz srodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 @NeuroPL: oprawka od halogenów ;] @Buzzy: środek nie zrobiony ;] musze sprzedać swój obecny zasilacz, kupić Topowera p6 420W, założyć mu zielone owijki xmoda na kable, wymienić boczną szybe gdyż obecna jest bardzo styrana z powodu ciągłych badań które na niej przeprowadzałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Bardzos staranne wykonanie, podoba mi sie. Fajny pomysl w tymi oprawkami od halogenów. Ładnie pomalowany ten front, mozesz opisac jak i czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 milosz.x - piekna obudowa, wyszlo Ci bardzo elegancko i gustownie poza tym kolorki takie jak lubie ;] (zobacz moja bude z podpisu) tak trzymaj :] mogles tylko nie dawac tych naklejek na froncie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 starannosc...pieknie ;) dokladnie bez naklejek..ogolnie jest rewelka, czekamy na wiecej fotek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) @NeuroPL: oprawka od halogenów ;] a czym robiles dziury? jakas wyzynarka? :) edit: i czy 80mm czy 60mm ? :D obowod zewnetrzny? :D Edytowane 26 Marca 2005 przez NeuroPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 na 10pkt daje Ci 11 :P nie no, ale na serio to buda nice nice. Szkoda, ze nie dotarles z nia na targi :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) @fipa15, papier scierny 500, potem 1500 wodny ale na sucho i dopiero wtedy lakier samochodowy czarny metalic. @NeuroPL otwornica do drewna 64mm @Dziurawy z tego co słyszałem 3 targi mają być w Krakowie więc napewno będę z ukończoną budą ;] (jeśli oczywiście mówisz o tych targach co były teraz we wrocławiu ;) ) Jak narazie musze kupić jakiegoś dremelka ale innej firmy (zastanawiam się nad Einhellem, Ferm, Budget, Kinzo, doradźcie coś :) Może uda mi się sprzedać zasilacz mój, to zakupie wtedy Be-Queita 400W, kupie oploty zielone (bardziej pasi ten kolorek pod zielone el. UV na mojej lanparty) i jak narazie tyle. Szukam jakiś sponsorów ale narazie czarno to widze ;/ Edytowane 26 Marca 2005 przez milosz.x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 z tego co słyszałem 3 targi mają być w Krakowie więc napewno będę z ukończoną budą ;] (jeśli oczywiście mówisz o tych targach co były teraz we wrocławiuA nie w Katowicach ??? Bo mnie takie dobiegły słuchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascalek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 bardzo fajny mod, mógłbyś powiedzieć gdzie zakupiłeś tą siatkę ? http://www.members.lycos.co.uk/djeeez/fronter/P1010011.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no.. niby szybka i katodka... ale jednak juz cos ;] ma gratulejszyns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 @pascalek, to jest filtr który miałem standardowo na boku mojego chiefteca ;] @dexter, jaka katoda ? ja w budzie nie mam żadnej katody... wszystko zrobione na diodach led, bo ja wole 4 diody ultra jasne niebieskie za 1zł/sztuka niż jedną katode blue za 30 zł, która ma okropne światło i bardzo wali po oczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Ja bym tak tego nie określił. Szybka i diodysą, ale narazie autor prezentował front, więc oceniajmy to, co chciał pokazać. Jestem pewien po tym, co tu zobaczyłem, ze bedzie pracował dalej i na tym, co jest zaprezentowane nie skończy. A czy ta siateczka o którą się pytał pascalec to nie jest przypadniek taka metalowa siateczka, co np. czasem w starych magnetofonach głośniki są osłonięte? Wiecie o co mi chodzi. Zgadłem? EDIT: a jednak, my mistake :) Mam jeszcze pytanie do autora moda. jak rozwiązałes problem przylegania tych osłonek od halogenów, przeciez ftont Twojej obudowy jest lekko zaokraglony... możesz dać zdjecie na to z boku? Wycinałeś coś w obudowie, czy przyszlifowałeś ten srebrny owal? Edytowane 27 Marca 2005 przez fipa15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 tak myslalem ze to ten grill od oryginalnego boku chiefa.. hehe :D fipa, w tych osłonach halogenowych sa takie jakby sprezyny ktore trzymaja wszystko od srodka... nie wiem jak ci to dokladnie wytlumaczyc.. cholera :D ale samo sie trzyma jak dobra dziure zrobisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @fipa15, papier scierny 500, potem 1500 wodny ale na sucho i dopiero wtedy lakier samochodowy czarny metalic. @NeuroPL otwornica do drewna 64mm @Dziurawy z tego co słyszałem 3 targi mają być w Krakowie więc napewno będę z ukończoną budą ;] (jeśli oczywiście mówisz o tych targach co były teraz we wrocławiu ;) ) Jak narazie musze kupić jakiegoś dremelka ale innej firmy (zastanawiam się nad Einhellem, Ferm, Budget, Kinzo, doradźcie coś :) Może uda mi się sprzedać zasilacz mój, to zakupie wtedy Be-Queita 400W, kupie oploty zielone (bardziej pasi ten kolorek pod zielone el. UV na mojej lanparty) i jak narazie tyle. Szukam jakiś sponsorów ale narazie czarno to widze ;/ 1351926[/snapback] Kupuj kinzo polecam dremelek nie do zajechania :D swój kupiłem za 130zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Bardzo ładny mod Bardzo podobny do mojego projektu... Własnie nie wiedziałem jak zrobic łądne wejscie na wiatrak A tu prosze ;) 5 z małym minusikiem za mój taki sobie dzien ; )/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 hyhy, podobny projekt, podobne upodobania w samochodach (patrz. avatary :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 wasze beemy chłopaki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 wasze beemy chłopaki? :D 1357862[/snapback] Wasze marzenia chłopaki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Wasze marzenia chłopaki? :D 1359904[/snapback] No dla mnie narazie marzenie... Ale takie realne :) a te Biiemm milosz'a.x to chyba jego :D Troche wejdzie OT Co tam siedzi? 2.5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 milosz powiedz mi z czego zrobiles te oprawki do tych oczek wiem ze jest to czesc oprawek z halogenów a ta szybka kurde mam pomysł na swojego przyszłego chiefa i zrobiłbym sobie takie oczko prostokątne na wyswitlacz lcd z temperaturkami itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 super modzik ;) może i nie wiele zrobione ale bardzo efektownie :D podoba mi sie pomysł z tymi oprawkami od halogeników - z reszta jak wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Bardzo mądra i przemyslana modyfikacja. Warto jeszcze dopieścić i przyjechać w kwietniu na targi modingu. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ładny minimalny modzik.... -nie podoba mi się okno (za duże i uszczelka :/), miał ktoś tak same na forum... - kolor stopek zrób na niebieski (jak reszta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 ładny minimalny modzik.... -nie podoba mi się okno (za duże i uszczelka :/), miał ktoś tak same na forum... - kolor stopek zrób na niebieski (jak reszta) Ale jemu chodziło chyba bardziej o upiększenie fabryki a nie zrobienie czegoś od poczatku. Buda nie wyglada źle, jest inan od masy innych chiefteców. Kolega miał pomysł na front i całkiem niezle mu wyszedł. CZas na pokazanie bebechów,hihi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 ten topic ma już prawie rok, małe wykopaliska panowie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 wydaje mi sie czy ja tego chiefteca widzialem na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...