Skocz do zawartości
Gość

Ktorego ti4200??

Rekomendowane odpowiedzi

mam do wyborou pare kart z przedzialu do 800zl. Zastanawiam sie nad gainwardem, leadtekiem, prolinkiem, msi i Pny. Osobiscie bym wybral pny ( http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3418 ) poniewaz ma najlepsze moim zdaniem chlodzenie (leadtek ma tez dobre ale podobno slabo sie kreci) i spokojnie mozna podniesc taktowanie do nominalnego ti4400, dodatkowo wyjscie tv. A co wy byscie wybrali??? oczywiscie w role wchodzi najbardziej podkrecalnosc. Chcialbym uslyszesc komentarz uzytkownikow karty pny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze zanim zaczniesz zadawać pytania, poszukaj czy już nie było zadawane 100 razy wczesniej.

PNY używa standardowego chłodzenia zalecanego przez nVidię, i tylko te radiatory na pamięciach wyróżniają ją od konkurencji. Jednakże, co już udowodniono, karta z radiatorami wcale nie musi kręcić się lepiej od tej bez, najważniejsze są moduły pamięci. Np: taki Gainward ma pamięci EtronTecha 3,5 ns, i choćby zastosował FC, to i tak z nich nie wyciśniesz tyle co z pamięci takiej karty marki SUMA.

Osobiście polecam MSI, ma pamięci Hynixa 3,6 ns i kręci się bardzo dobrze, chłodzenie ma również zalecane przez nVidię, ale te dla modeli 4600, a więc wydajne. BOX ma od groma stuffu, ceny są bardzo konkurencyjne, tylko Leadtek ma lepszą jakość TVO, ale za to jest uboższy w oprogramowaniu, kablach itp.

na tweaku jest link do recenzji 14 GF4Ti4200, gdzie w bardzo rygorystycznym teście podkręcania, tylko 3 osiągnęły powyżej 600 MHz i jedną z nich było MSI, a to chyba coś znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kórwa !!! nie mam już sił :( Dołączona grafika

OPCJA SZUKAJ !!!

Już napisałem o tym temat masz tu linka Dołączona grafika

test gf4ti4200 ...

...

coś mi się zdaje że na forum to zaniedługo będę same tematy z cyklu Którego gf4ti4200/grafe wybrać !!! :? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...