Dex'ior Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Znalazłem niedawno w internecie takie coś. Chce takie coś zrobić i nie wiem czy to będzie działać. Robił już ktoś z was takie coś? I czy nie będzie problemu z dostaniem części? Pomóżcie :) Crypto Notcher HBO (Oh my god!!)by Hirotzuko TakahashiThis is the original project of the Crypto Notcher HBO, called "Oh My God!!" from the engineers of Canal Plus. Component Particular attention must be lent L4 to the realization of the spool for the correct filtration of the component crypted. CF1 is a ceramic filter, recoverable from OM Transceivers and CB. L1 = 20 coils on graphite from 0.3cm L3 = 4 direct coils on coaxial L4 = 6 coils side 1cm L5 = 10 coils 0.6cm, 3 coils separate of 2mm L6 = 4 direct coils on coaxial The setting is performed by TC1, tuning in to it to have the signal in clear.Part ListC1 100pF MylarC2 1000pFC3 27pFTC1 compensator 100pFCF1 Ceramic filter 455KHzD1 Diode 1S2473L1-L3-L4-L5-L6 textPlease, use your mind, it isn't impossible to make it.Good Luck and Best Regards.Eng. Hirotzuko Takahashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 nikt nic nie wie na ten temat? zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo jeszcze bym mógł dzisiaj iść do sklepu a nie wiem czy jest sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 to tylko w celach edukacyjnych :) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Nie bedzie działał...To schemat układu sprzed wielu lat...Teraz kodują cyfrowo i to jest nie do odkodowania... Podobno niektóre kablówki same kodują niektóre płatne programy i może wtedy będziesz miał szanse, ze ten układ ze schematu zadziała. Po prostu płacącym abonament dają zwykły filtr, czyli coś w tym stylu co na schemacie. Jeśli do odbioru jest niezbędny dekoder cyfrowy to zapomnij o odkodowaniu w taki sposób. Edytowane 25 Marca 2005 przez Pinokio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 mialem kiedys w domu cos w tym stylu, do canal+ chyba, ale przestalo dzialac daawno temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie bedzie działał...To schemat układu sprzed wielu lat...Teraz kodują cyfrowo i to jest nie do odkodowania... 1349215[/snapback] Nie wszedzie koduja cyfrowo. U mnie na przyklad caly czas stosuja metode zaklocania sygnalu w i tym przypadku podoby uklad mialby szanse zadzialac po drobonych zmianach i dobraniu odpowiednich elementow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 u mnie hbo ma zkłucenia, ale można ręcznie ustawić telewizor tak, żeby obraz był prawie wyraźny. Zostają tylko takie pionowe paski które sie przesuwają. Czyli nie ma sensu sie za to wogóle brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 w tym wypadku warto... ;] cała elektroda próbowała :D i nici Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...