melonowy Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Mam sieć oparta o lacze 1Mbit (DSL z Dialog heh) rozdzielane przez router Eminent Em-105. Chciałbym przekierować porty zeby dalo sie jakos sensownie sciagac z torrenta a nie z predkoscia 20 Kb.... czy da sie to zrobic, a jak tak to w jaki sposob ? Probowalem juz programow, bitcomet, bitspirit.. powiedzcie mi prosze co gdzie i jak ustawic zeby bylo dobrze - najlepiej podajcie nr portow itd z gory dzieki za fatyge P.S Mam w routerze funkcje UPnP - wlasciwie nie wiem do czego ona sluzy, ale jest domyslnie wlaczona... Edytowane 25 Marca 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Tutaj jest instrukcja jak przekierować porty na routerze tej marki. Model jest inny ale powinno ci to pomóc. Dowiedz się z jakich portów kożysta twój klient i je właśnie przekieruj. Edytowane 26 Marca 2005 przez Neshit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 No niestety.. ale wydaje mi sie ze moj router nie ma funkcji przekierowania portow - albo ja tego nie umiem znalezc. Ale poprobuje z roznymi konfiguracjami i tyle. dzieki za pomoc Neshit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 jeżeli twój router nie ma przekierowywania portów to żadnym progsem tego nie zrobisz. A tak swoją drogą to powinien mieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Proponuję zacząć od przeczytania instrukcji obsługi. Poza tym nie ma modelu 105 - pewnie chodzi ci o 4105. http://www.eminent-online.com/ I od gugli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...