sztefen Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Moj problem jest dosyć nietypowy, otóż za nic nie mogę sie pozbyć pewnego złośliwego wirusa, który utworzył wpis vtd_16.exe i resetuje komputer zaraz po starcie systemu. Jest to o tyle dziwne iz msconfig i inne programy nie pokauja go jako program ktory uruchamialby sie automatycznie. Posiadam kaspersky antywirus, ktory co prawda wykryl trojana downloader, backdora ale nie moze sie pozbyc tego pliku :/ juz nie mam pomysłu co robić...HELP ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Regedit.exe, a wnim taka fajna funkcja "znajdz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Podepnij twardziela jako dysk D: u kolegi. Wtedy to juz pójdzie jak z płatka i oszczędzisz system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vectra Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) instalacja SP2 + wszystkie uaktualnienia, a najlepiej wpierw "format c:" - instalacja XP z SP2 tego procesu (opisanego powyzej) nie opanujesz, musisz wpierw zalatac winde Edytowane 25 Marca 2005 przez Vectra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefen Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Gdyby to było takie proste SGJ w rejestrze juz grzebalem, znlazlo jeden wpis, ktory od razu usunalem. Pomoglo na tyle ze windows uruchamia i dziala 5 minut dluzej po czym zachowuje sie jakby dostał reseta.... ZBIG pomysł nie jest zły, tylko wychodzi na to ze na tym dysku nie ma juz takiego pliku :/. Tylko widze ze norton firewall wykrywa polaczenia przez porty, i niby vtd_16.exe nasłuciach!e 3 porty ktorych nie mozna za nic zamknac. Pozostaj najprostsza ale tez moze niezbyt skuteczna proba reinstalki. Jak mam stale ip to i tak zostanę złapany ponownie na portach :| [gluteus maximus], zainstaluje jeszcze jeden firewall. Kolejny firewall nic nie dał :] pomogł tylko format. Nie jestem poczatkujacym uczestnikiem kompa, więc jeżeli zobaczycie ze wasze porty nasluciach!e programik vtd_16.exe i zaczynaja sie resety niespodziewane, to dajcie sobie spokój i FORMAT :P pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2005 przez sztefen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...