Skocz do zawartości
sztefen

Jezu Winda Dziurawa Jak Ser....

Rekomendowane odpowiedzi

Moj problem jest dosyć nietypowy, otóż za nic nie mogę sie pozbyć pewnego złośliwego wirusa, który utworzył wpis vtd_16.exe i resetuje komputer zaraz po starcie systemu. Jest to o tyle dziwne iz msconfig i inne programy nie pokauja go jako program ktory uruchamialby sie automatycznie. Posiadam kaspersky antywirus, ktory co prawda wykryl trojana downloader, backdora ale nie moze sie pozbyc tego pliku :/ juz nie mam pomysłu co robić...HELP ME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalacja SP2 + wszystkie uaktualnienia,

a najlepiej wpierw "format c:" - instalacja XP z SP2

tego procesu (opisanego powyzej) nie opanujesz, musisz wpierw zalatac winde

Edytowane przez Vectra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to było takie proste

SGJ w rejestrze juz grzebalem, znlazlo jeden wpis, ktory od razu usunalem. Pomoglo na tyle ze windows uruchamia i dziala 5 minut dluzej po czym zachowuje sie jakby dostał reseta....

ZBIG pomysł nie jest zły, tylko wychodzi na to ze na tym dysku nie ma juz takiego pliku :/. Tylko widze ze norton firewall wykrywa polaczenia przez porty, i niby vtd_16.exe nasłuciach!e 3 porty ktorych nie mozna za nic zamknac. Pozostaj najprostsza ale tez moze niezbyt skuteczna proba reinstalki. Jak mam stale ip to i tak zostanę złapany ponownie na portach :| [gluteus maximus], zainstaluje jeszcze jeden firewall.

Kolejny firewall nic nie dał :] pomogł tylko format. Nie jestem poczatkujacym uczestnikiem kompa, więc jeżeli zobaczycie ze wasze porty nasluciach!e programik vtd_16.exe i zaczynaja sie resety niespodziewane, to dajcie sobie spokój i FORMAT :P pozdrawiam

Edytowane przez sztefen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi