AlexFM Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) W sumie kluczowe pytanie brzmi czy jesli upgrade biosu poszedl nie tak i karta nie reaguje (czarny ekran, artefakty itd) to mozna z nia jeszcze powalczyc czy idzie prosto do kosza. Sam mam gdzies stara karte S3 ?? ktora poszla w ...do szafy i zastanawiam sie czy jakos mozna ja reanimowac. Wiem ze duzo nie kosztuje ale chocby dla czystej sztuki bym sie tym zajal. A zawsze to pod kolejnego serwa bedzie grafa AlexFM Edytowane 25 Marca 2005 przez AlexFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja tak "udusiłem" mojego 6600GT i trzeba było wgrac bios od nowa ale potrzeban jest karta PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexFM Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Daj jakies wskazowki. Jak cos wyslalem ci na priva zapytanie wiec jak mozesz to odpowiedz. Znamy juz jeden sposob (choc bez szczegolow) Ktos ma jeszcze jakis inny pomysl ?? AlexFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Daj jakies wskazowki. Jak cos wyslalem ci na priva zapytanie wiec jak mozesz to odpowiedz. Znamy juz jeden sposob (choc bez szczegolow) Ktos ma jeszcze jakis inny pomysl ?? AlexFM 1349051[/snapback] Metoda z kartą pci jest najlepsza, zawsze też można flashować "na ślepo" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Daj jakies wskazowki. Jak cos wyslalem ci na priva zapytanie wiec jak mozesz to odpowiedz. 1349051[/snapback] Dokładnie robisz to tak: 1) wyjmujesz karte z AGP i wkładasz na pci 2) wchodzisz do biosu i przestawiasz że ma byc pierwsza PCI 3) dokładasz karte na agp 4) dyksietka startowa i flash 5) out of problem no chyba ze nie masz oryginalnego BIOSa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Sory za lekki oftopic ale POMOCY: Próbowałem zmienić na uniwersalny bios, włożyłem karte PCi, zgrałem nvflash 4.41 i.. A:\>nvflash -u -p bios.rom NVIDIA Flash ROM Utility Version 04.41 Chip name=NV18 (18Fh) Vendor ID=10DE, Device ID=018F Opened bios.rom successfully ...i w tym momencie sttaje, wszystko się zatrzymuje, dyskietka nie piszczy ale się świeci.... nie ważne ile czasu czekam nic się nie dzieje.. icon_sad2.gif Czy ktośmoże wie o co chodzi? Czy to może być problem niedokładnego biosu?? Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlexFM Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Odpal nvflash bez jakichkolwiek parametrow i zobacz czy jest to samo czyli a:\nvflash bios.rom jesli bedzie to samo znaczy ze cos z biosem jest uwalone :) --------------------------- Flashowanie na slepo nie jest mozliwe. Komputer wydaje sie nie reagowac w ogole w zestawieniu z ta karta. Ale jeszcze powalcze :> AlexFM Edytowane 26 Marca 2005 przez AlexFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Czasem karta z pci niedziala umnie tak bylo(toznaczy program fleszujacy pisal ze nieznajduje karty NV w systemie i tyle na lepo czy inaczej nic niepomagalo) ale programowanie kosci biosu od nowa podzialalo (toznaczy dorwalem serwis co to robi i ma do tego programator wylutowali i wlutowali zaprogramowana juz kostke ) i smiga dalej 15zł to kosztowalo ja uzywam nv442.exe i robie to tak nv442.exe -f xxx.rom -p -u -2 i zawsze dziala pozdrawiam :D Edytowane 26 Marca 2005 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...