ufoufnal Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Piszcie wasze sposoby na ukrywanie potrzebnych i nie potrzebnych kabli w roznych zestawieniach i obudowach. Dawajcie zdjecia jak macie to jeszcze fajnie bedzie ogladac. Sam wrzuce jak dorwe kiedys aparat :D Edytowane 25 Marca 2005 przez ufoufnal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja mam owinięte taśmą bo wymieniam zasilacz, a wogule to niemożna bylo sobie poszukac prawie w każdym "modzie" są ukryte w jakiś specyficzny sposób kable <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 To ja mam tak zrobione: 1. Kable wychodzące mam włożone w rurke igielitową 8mm i 5mm oraz 2. Kable włożyłem w oplotke z lin 8mm i bodajże 7mm. Pisze 2 rodzaje dlatego że mam 2 zasilacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 moje kabelki :D wogóle ich nie widać są w czarnym weżyku igielitowym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 widze Thorn że czytałeś artykuły z modem HP-Resurrection II. Bo w tym modzie akurat były tak wykonane kable, a dokładniej chodzi mi o te zakończenia zrobione z części z wtyczek metalowych RCA. A jeszcze jedno popraw sobie tą wtyke zasilającą na karcie graficznej, bo troche odstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja pocielem trasmy ATA i owinęłęm taśmą izolacyjną. zmniejsza to grubość o połowę, ale z wyglądem nie zawsze łądnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Ja swoje kable wkładam w peszle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanfantulipan Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 moje kabelki :D wogóle ich nie widać są w czarnym weżyku igielitowym :P rewelacja !! na pierwszy rzut oka nie ma kabelkow B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 1. wsadzam w oploty 2. zciaśniam rurkami temrokurczliwymi 3. chowam po budzie gdzie się da: za MOBO, za napędami, w rogach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Thorn skąd wytrzasnąłeś takie małe katody które widać na 2 zdjęciu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Drugi link w google po wpisaniu "katoda 10" (10 - od tego, że ona ma dziesieć cm długości). Ja wiem, że to nie jest najlepsza oferta, ale ten link ma tylko zmobilizować Cię do szukania. http://1klik.pl/sklep/Katody_swietlne/Kato...V/c461/p160670/ Powinieneś dostac za to kilka procent ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 HAHA. Nie wiedziałem nawet że są w sprzedaży takie małe katody i myślałem że on je samemy zrobił albo coś w tym rodzaju. Więc sory za głupie pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 U mnie tez niby kabelkow nie ma :] A jednak sa... ;) Ja sie staram zawsze wszystko upchnac w miejsca , ktore po zlozeniu budy sa niewidoczne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 dwa lata temu tak smiesznie probowalem je ukryc : :blink: :oops: nie wyszło mi to do konca :) no ale co tam koszty wyszly mnie 15zl z all modem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) a tutaj nizej nowe.. sorry za jakosc, bo nie chcialo mi sie na manualu ustawiac do tego swiatla wszystkiego Edytowane 26 Marca 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 a tutaj nizej nowe.. sorry za jakosc, bo nie chcialo mi sie na manualu ustawiac do tego swiatla wszystkiego 1350282[/snapback] moj pomysl :D z rurkami karbowanymi :) tylko ja je na srebrno walnolem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Rurki karbowane? A co to takiego? ;] Chyba o peszle Ci chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Rurki karbowane? A co to takiego? ;] Chyba o peszle Ci chodziło. 1350657[/snapback] ??? jakies nowe nazwy moderzy wymyslili ? :) :lol: to są ( u mnie ) zwykłe rurki karbowane na instalacje elektryczną chociażby :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ??? jakies nowe nazwy moderzy wymyslili ? :) :lol: to są ( u mnie ) zwykłe rurki karbowane na instalacje elektryczną chociażby :] 1350717[/snapback] No właśnie takie rurki karbowane w przemyśle np. telekomunikacyjnym nazywają się peszlami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 No właśnie takie rurki karbowane w przemyśle np. telekomunikacyjnym nazywają się peszlami :) 1350902[/snapback] heh :D a mi nikt tego nie powiedzial ;] spoko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 U mnie na cos takiego tylko "peszle" sie mówi, więc tez nie skojarzyłem Twojej nazwy. PS. Myślałem, że może Cię zagnę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 PS. Myślałem, że może Cię zagnę ;] 1351193[/snapback] :blink: B) Dobre :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conundrum Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja malujac swoje "peszle" popelnilem wielki blad... przy byle okazji typu wyciaganie dysku farba odpada.. mam tylko pelno smieci w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Czlowiek uczy się na błędach. Teraz powinienes to wykorzystać i zmienic peszle, nie malować tych nowych, albo zrobić to tak, żeby farba nie odpadała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ja malujac swoje "peszle" popelnilem wielki blad... przy byle okazji typu wyciaganie dysku farba odpada.. mam tylko pelno smieci w obudowie 1353577[/snapback] to czym ty to malowales ? :blink: ja sprayem :] i bylo spoko :] teraz juzje wywalilem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 wtyczka od p4 idzie od razu do gory, nie bylo zbytniej mozliwosci jej ukrycia ;] (peszel 6mm) zasilanie atx (peszel 12mm + obudowa wtyczki od eurozlacza) z boku tasma ide (peszel 12mm) i na dole po prawej kabelki od pwr i rst (peszel 6mm) co niepotrzebne wywalilem za scianke od mobo co sie dalo ukryc takze tam wywalilem (wentylatory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Mam pytanko Jak zakładacie peszele? Rozcinacie je czy odlutowujecie kable od zasilacza i dopiero je nakładacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ja mam peszle ciete wzdluz, zaden ze mnie elektryk i wolalem nic nie ruszac bo bym tylko zwalil :> a poza tym ciete peszle sa calkiem sztywne i wcale nie widac kabli w srodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 z reguły są rozcięte, tylko trzeba je dobrze na końcach umocować, bo będą złazić z przewodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 A nie mozna ich związac cienką żyłką? Ona bedzie niewidoczna, a przyjrzyma je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...