rhezuz Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 witam własnie mi wpadł w łapki zepsuty termostat z lodówki i wymontowałem z niego takom rureczke miedzianom o średnicy 2 mm hyba pocynowana bo jest srebrana-i moje pytanie czy jest w niej jakies "chłodziwo" ????bo bak to to moze by mozna cos tym schłodzic , jak myslicie B) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 witam własnie mi wpadł w łapki zepsuty termostat z lodówki i wymontowałem z niego takom rureczke miedzianom o średnicy 2 mm hyba pocynowana bo jest srebrana-i moje pytanie czy jest w niej jakies "chłodziwo" ????bo bak to to moze by mozna cos tym schłodzic , jak myslicie B) ?? 1349043[/snapback] taaaaaa zrób z tego heatpipe i możesz chłodzić jajka :) oczywiście świąteczne pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 raczej Ci się ni przyda, chyba że zrobisz nową lodówkę albo wsadzisz go spowrotem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 he he ale mu daliscie odp.. he chlopak raczej myslal o FC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 tak czy siak zadnego chłodziwa tam nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 heheh ja proponuje na zlom... dp wc potrzebne cos porzadnego a nie sytare padziewia z zepsutej lodowki... aha apropo jelsi chodiz o fc... to jak masz na prad to buduj bo trpoche to kosztuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 heheh ja proponuje na zlom... dp wc potrzebne cos porzadnego a nie sytare padziewia z zepsutej lodowki... aha apropo jelsi chodiz o fc... to jak masz na prad to buduj bo trpoche to kosztuje :) 1352724[/snapback] jaki prad :blink: czy ty wiesz co Ty w ogóle gadasz, piprzysz trzy po trzy para piętnascie, ile ci tego pradu zezre, przeciez tego sie nie stosuje cały czas, chyba że masz iceboxa jak Dioda, jak sie nie znasz to zamilcz bo mnie (ty jedny) ostanio strasznie draznisz swoim głupi gadaniem i niewiedza :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 vene według mnie FC to Freon Cooling a do tego nietrzeba prądu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) heh ja mysalalem o stalym... wic wies.z.. nie chodiz mi o zadne do benchow ... a jak masz iceboxa to jednak pradu bierze... EDIT: szaraczek JEZUS MARIA :/ widziales kiedys lodowke wolnostojaca ktora nie potrzebuje pradu?? sama sobie stoi i chldozi.... ehhh :mur: Edytowane 27 Marca 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no to ile ci tego prądu zre ? 20zł, mówie o starym gracie zklasy d, na dodatek lodówko zamrażrka, nowe kopresory, co sie stosuje do fc, to sa danfossy które wcale dużo pradu nie ciagną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Nie do konca, fc ktore ja robie biora 150-300W, icebox 2 np mial chyba 60W kompresor wiec juz duzo mniej, tyle co takie lepsze wc. Pozatym fc mozna na codzien uzywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 owszem, ale tak czy siak, każdego stać na rachunek za prąd, wcale dużo pradu nie ciagnie, gorzej z dostepnoscia narzedzi, doswidczeniem i chyba najwazniejsze, wiedzą. owszem taka prometeie chetnie bym uzwał na codzien, pełna automatyka pic bajera itd. ale home-made (takie proste) to raczej na co dzien niezbyt komfortowe chłodznie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 owszem, ale tak czy siak, każdego stać na rachunek za prąd, wcale dużo pradu nie ciagnie, gorzej z dostepnoscia narzedzi, doswidczeniem i chyba najwazniejsze, wiedzą. owszem taka prometeie chetnie bym uzwał na codzien, pełna automatyka pic bajera itd. ale home-made (takie proste) to raczej na co dzien niezbyt komfortowe chłodznie, 1352899[/snapback] To trzeba zakasać rękawy i zrobić taki układ którego można używać na codzień........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 To trzeba zakasać rękawy i zrobić taki układ którego można używać na codzień........ 1352963[/snapback] tak, ale to wymaga znajomosci elektroniki a w tym jestem zielony , po drugie zmysłu estetycznego którego tez nie mam za dużo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No nie mów że zrobienie budy z jakiegoś materiału, i wsadzenie do niego kompresora, skraplacza i reszty, przerasta twoje możliwości. CZy tu ktoś mówił o elektronice? Przecież nie jest konieczna, to dodatkowy bajer bez którego da sie żyć. Ale cóż to twoje zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 nie. bude to pewnie, zaden problem, ale tak jak mówisz elektronika to dodtakowy bajer, ale jak uzywanie na codzien wydaje mi sie niezbedna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ...każdego stać na rachunek za prąd... 1352899[/snapback] hehe no wiesz ;) zawsze te kilkanascie-dziesiat lotych w plecy a co do homemade, to juz zalezy jak sie te homemade zrobi, na niektorych faktycznie bym sie bal siedziec bez nadzoru ale moje nie raz na noc zostawialem w ramach testow i nis sie nie dzialo, no chyba ze zle sie zrobi izolacje i mobo bedzie mokre to proc sie nie kreci juz dobrze i moga wystapic niestabilnosci (niekoniecznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 wychodzę z załozena, że skoro stac cie na fc to i stac cie na nascie zł miesiecznie :) co do twoich systemów to w ogóla inna klasa, tez bym sie nie bał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...