Skocz do zawartości
rhezuz

Termostat Z Lodówki-przyda Sie Na Cos?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

własnie mi wpadł w łapki zepsuty termostat z lodówki i wymontowałem z niego takom rureczke miedzianom o średnicy 2 mm hyba pocynowana bo jest srebrana-i moje pytanie czy jest w niej jakies "chłodziwo" ????bo bak to to moze by mozna cos tym schłodzic , jak myslicie B) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

własnie mi wpadł w łapki zepsuty termostat z lodówki i wymontowałem z niego takom rureczke miedzianom o średnicy 2 mm hyba pocynowana bo jest srebrana-i moje pytanie czy jest w niej jakies "chłodziwo" ????bo bak to to moze by mozna cos tym schłodzic , jak myslicie B) ??

1349043[/snapback]

taaaaaa zrób z tego heatpipe i możesz chłodzić jajka :)

oczywiście świąteczne

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh ja proponuje na zlom... dp wc potrzebne cos porzadnego a nie sytare padziewia z zepsutej lodowki... aha apropo jelsi chodiz o fc... to jak masz na prad to buduj bo trpoche to kosztuje :)

1352724[/snapback]

jaki prad :blink:

czy ty wiesz co Ty w ogóle gadasz, piprzysz trzy po trzy para piętnascie, ile ci tego pradu zezre, przeciez tego sie nie stosuje cały czas, chyba że masz iceboxa jak Dioda, jak sie nie znasz to zamilcz bo mnie (ty jedny) ostanio strasznie draznisz swoim głupi gadaniem i niewiedza :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja mysalalem o stalym... wic wies.z.. nie chodiz mi o zadne do benchow ... a jak masz iceboxa to jednak pradu bierze...

EDIT:

szaraczek JEZUS MARIA :/ widziales kiedys lodowke wolnostojaca ktora nie potrzebuje pradu?? sama sobie stoi i chldozi.... ehhh :mur:

Edytowane przez venepl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem, ale tak czy siak, każdego stać na rachunek za prąd, wcale dużo pradu nie ciagnie, gorzej z dostepnoscia narzedzi, doswidczeniem i chyba najwazniejsze, wiedzą. owszem taka prometeie chetnie bym uzwał na codzien, pełna automatyka pic bajera itd. ale home-made (takie proste) to raczej na co dzien niezbyt komfortowe chłodznie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem, ale tak czy siak, każdego stać na rachunek za prąd, wcale dużo pradu nie ciagnie, gorzej z dostepnoscia narzedzi, doswidczeniem i chyba najwazniejsze, wiedzą. owszem taka prometeie chetnie bym uzwał na codzien, pełna automatyka pic bajera itd. ale home-made (takie proste) to raczej na co dzien niezbyt komfortowe chłodznie,

1352899[/snapback]

To trzeba zakasać rękawy i zrobić taki układ którego można używać na codzień........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mów że zrobienie budy z jakiegoś materiału, i wsadzenie do niego kompresora, skraplacza i reszty, przerasta twoje możliwości. CZy tu ktoś mówił o elektronice? Przecież nie jest konieczna, to dodatkowy bajer bez którego da sie żyć. Ale cóż to twoje zdanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...każdego stać na rachunek za prąd...

1352899[/snapback]

hehe no wiesz ;) zawsze te kilkanascie-dziesiat lotych w plecy

a co do homemade, to juz zalezy jak sie te homemade zrobi, na niektorych faktycznie bym sie bal siedziec bez nadzoru ale moje nie raz na noc zostawialem w ramach testow i nis sie nie dzialo, no chyba ze zle sie zrobi izolacje i mobo bedzie mokre to proc sie nie kreci juz dobrze i moga wystapic niestabilnosci (niekoniecznie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi