Skocz do zawartości
sebkan

GF4 MX440 Sparkle i problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Kupiłem dzisiaj Sparkle GF4 MX440 z pamięciami Hynix 4ns.

Zinstalowałem odpalam 3DMarka i wynik 3500. (sprzęt c1000 na Acorp BX 192 ramu dysk 40 Maxtora) Odpalam Power Stripa a tam takowanie 250/333 8O jak na mx420 :cry: . Aha i we wszystkich rodzelkach w 3DMarku jest ten sam wynik (tzn 640x480, 800x600 1024x768) i nie wiem co jest Pomocy :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczną kartę (Tylko pamięci 5ns ) i taktowanie jest normalne. Ale co mnie bardzo wnerwia i dziwi to fakt, że mam ten sam problem z 3Dmarkiem zawsze ten sam wynik jak u ciebie (pisałem o tym na forum ) nawet jak włącze AA. Przecież to nie może być wina tej karty (Firmy) bo jak tak to zaraz przefleszuje BIOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!:  za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu

Miałem niedawno MX440 tylko że Winfasta no i na default taktowanie przy procesorze duron 950 MHz miałem 3400 punktów po podkręceniu najlepszy wynik jaki zanotowałem to 3800 więc masz moim zdaniem wynik w normie to wkońcu tylko MX440 czy krok do tyłu w stosunku go GeForce 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sebkan - Wydajność w 3DMark'u Ci się nie zmienia ponieważ reszta sprzętu nie wyrabia a karta swoje "ciągnie". Kumpel ma MX 440 na TB1,33 z DDR i karta wyciąga ok. 5000. Jak zmieniliśmy FSB procka na 100 to wynik spadł do 3800. I tak samo jak u Ciebie nie zmieniał się przy zmianie rozdzielczości, dopiero powyżej 1280x1024 następował spadek.

Goofy - gdzie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz AA, w ustawieniach karty czy w samym 3DMark'u. Bo jeżeli w 3DM to faktycznie karta się dziwnie zachowuje a jeżeli w zakładkch sterownika to się nie dziw.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goofy - gdzie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz AA, w ustawieniach karty czy w samym 3DMark'u. Bo jeżeli w 3DM to faktycznie karta się dziwnie zachowuje a jeżeli w zakładkch sterownika to się nie dziw.

Pozdr.

W 3D marku i dlatego mnie to dziwi bo wtedy wynik p[owinien spaść radykalnie ( o ile mi wiadomo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!:  za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu

ja na celeronie 733 ramu 384 i gf4 440mx prolinka mam ok 3200 punktow jak podkrece go na 950 to wynik tez jest ten sam poprostu jak chcesz zobaczyc wieksza liczbe to zmien procka na mocniejszego a moze i dojdziesz do 5000 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na celeronie 733 ramu 384 i gf4 440mx prolinka mam ok 3200 punktow jak podkrece go na 950 to wynik tez jest ten sam poprostu jak chcesz zobaczyc wieksza liczbe to zmien procka na mocniejszego a moze i dojdziesz do 5000 :lol:

poprawlka na celeronie 633@790

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr.

W 3D marku i dlatego mnie to dziwi bo wtedy wynik p[owinien spaść radykalnie ( o ile mi wiadomo)
Może napisz jeszcze jaki masz sprzęt, bo powodem może być niewydalająca reszta podzespołów, a karta ma jeszcze spory zapas mocy.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja tez miałem kiedys gf4mx440 i całe szczescie ze sie pozbyłem tego dziadostwa ..i miałem wynik 4600 i wraz z rozdzielczoscia spadaj jak przystało a u ciebie poprostu proc nie wyrabia i juz a to ze masz zanizone taktowanie pamieci poprostu jest spowodowane tym ze masz słabej marki gf

ps. nie lepiej było by kupic r9000 kasa prawie ta sama a wydajnosc i jakosc nieporównywalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało... Ja na durku 750 be przekręceń mam 3700 a jak wyśrubuję kartę na max wraz z cpu na max to mój wynik w 3dmark 2001 se wynosi 4360 pkt.

Takie taktowania: 840 proc (112 fsb) / 350 jądro / 540 pamięć. Na 300/460 karcie bez kręconego proca mam koło 4k,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem tego Sparkla na Prolinka. Wynik w 3DMarku ten sam ale gdy podkreciłem procka na 1120 (fsb 112) to wynik wrosl prawie o 500 pkt. czyli kole 4000. Poprostu procek nie wyrabia. Mam jeszcze możliwosc ustawienia fsb 124 ale po załadowaniu windy wyskakuja bledy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem tego Sparkla na Prolinka. Wynik w 3DMarku ten sam ale gdy podkreciłem procka na 1120 (fsb 112) to wynik wrosl prawie o 500 pkt. czyli kole 4000. Poprostu procek nie wyrabia. Mam jeszcze możliwosc ustawienia fsb 124 ale po załadowaniu windy wyskakuja bledy

Zapodaj lepsze chłodzenie... tanim kosztem znacznie poprawisz wydajność bo przy tym konfigu kazdy Mhz na fsb sie liczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja tez miałem kiedys gf4mx440 i całe szczescie ze sie pozbyłem tego dziadostwa ..i miałem wynik 4600 i wraz z rozdzielczoscia spadaj jak przystało a u ciebie poprostu proc nie wyrabia i juz a to ze masz zanizone taktowanie pamieci poprostu jest spowodowane tym ze masz słabej marki gf 

ps. nie lepiej było by kupic r9000 kasa prawie ta sama a wydajnosc i jakosc nieporównywalna

znowu zaczyna :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu zaczyna :?

heheheh wkoncu cena praktycznie taka sama a jakosc moim zdaniem lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szokuje to mało powiedziane ..no chyba ze masz zamiar zmienic procka na dniach bo jak nie to nie widziałem sensu kupowac taka karte 

a tak przy okazji daFojtek to słaby masz wynik w 3dmarku porównaj z moim moze masz cos nie tak

moze i slaby ale ja mam pamieci SDR ;( a na DDR kumpla bylo ponad 7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szokuje to mało powiedziane ..no chyba ze masz zamiar zmienic procka na dniach bo jak nie to nie widziałem sensu kupowac taka karte 

a tak przy okazji daFojtek to słaby masz wynik w 3dmarku porównaj z moim moze masz cos nie tak

a i jeszcze jedno ktorych uzywasz driverow???

bo ja mam

CATALYST Version 02.2

2D Version 4.13.01.9050

Packagin Version to 7.74.020709a-004733C-ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...