sebkan Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Czesc Kupiłem dzisiaj Sparkle GF4 MX440 z pamięciami Hynix 4ns. Zinstalowałem odpalam 3DMarka i wynik 3500. (sprzęt c1000 na Acorp BX 192 ramu dysk 40 Maxtora) Odpalam Power Stripa a tam takowanie 250/333 8O jak na mx420 :cry: . Aha i we wszystkich rodzelkach w 3DMarku jest ten sam wynik (tzn 640x480, 800x600 1024x768) i nie wiem co jest Pomocy :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie macie żadnego pomysłu. Ja się boje że mam MX420 a bios z MX440 Proszę o HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Mam identyczną kartę (Tylko pamięci 5ns ) i taktowanie jest normalne. Ale co mnie bardzo wnerwia i dziwi to fakt, że mam ten sam problem z 3Dmarkiem zawsze ten sam wynik jak u ciebie (pisałem o tym na forum ) nawet jak włącze AA. Przecież to nie może być wina tej karty (Firmy) bo jak tak to zaraz przefleszuje BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!: za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!: za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu Miałem niedawno MX440 tylko że Winfasta no i na default taktowanie przy procesorze duron 950 MHz miałem 3400 punktów po podkręceniu najlepszy wynik jaki zanotowałem to 3800 więc masz moim zdaniem wynik w normie to wkońcu tylko MX440 czy krok do tyłu w stosunku go GeForce 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie macie żadnego pomysłu. Ja się boje że mam MX420 a bios z MX440 Proszę o HELPzdejmij radiator to sie dowiesz bo 420 jest bez wstawki metalowen na czipsecie a 440 porzynajmniej moja miale juz wstawke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Sebkan - Wydajność w 3DMark'u Ci się nie zmienia ponieważ reszta sprzętu nie wyrabia a karta swoje "ciągnie". Kumpel ma MX 440 na TB1,33 z DDR i karta wyciąga ok. 5000. Jak zmieniliśmy FSB procka na 100 to wynik spadł do 3800. I tak samo jak u Ciebie nie zmieniał się przy zmianie rozdzielczości, dopiero powyżej 1280x1024 następował spadek. Goofy - gdzie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz AA, w ustawieniach karty czy w samym 3DMark'u. Bo jeżeli w 3DM to faktycznie karta się dziwnie zachowuje a jeżeli w zakładkch sterownika to się nie dziw. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Goofy - gdzie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz AA, w ustawieniach karty czy w samym 3DMark'u. Bo jeżeli w 3DM to faktycznie karta się dziwnie zachowuje a jeżeli w zakładkch sterownika to się nie dziw. Pozdr. W 3D marku i dlatego mnie to dziwi bo wtedy wynik p[owinien spaść radykalnie ( o ile mi wiadomo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!: za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu ja na celeronie 733 ramu 384 i gf4 440mx prolinka mam ok 3200 punktow jak podkrece go na 950 to wynik tez jest ten sam poprostu jak chcesz zobaczyc wieksza liczbe to zmien procka na mocniejszego a moze i dojdziesz do 5000 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!: za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu ja na celeronie 733 ramu 384 i gf4 440mx prolinka mam ok 3200 punktow jak podkrece go na 950 to wynik tez jest ten sam poprostu jak chcesz zobaczyc wieksza liczbe to zmien procka na mocniejszego a moze i dojdziesz do 5000 :lol: poprawlka na celeronie 633@790 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Goofy - gdzie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz AA, w ustawieniach karty czy w samym 3DMark'u. Bo jeżeli w 3DM to faktycznie karta się dziwnie zachowuje a jeżeli w zakładkch sterownika to się nie dziw. Pozdr. W 3D marku i dlatego mnie to dziwi bo wtedy wynik p[owinien spaść radykalnie ( o ile mi wiadomo)Może napisz jeszcze jaki masz sprzęt, bo powodem może być niewydalająca reszta podzespołów, a karta ma jeszcze spory zapas mocy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 hmm ja tez miałem kiedys gf4mx440 i całe szczescie ze sie pozbyłem tego dziadostwa ..i miałem wynik 4600 i wraz z rozdzielczoscia spadaj jak przystało a u ciebie poprostu proc nie wyrabia i juz a to ze masz zanizone taktowanie pamieci poprostu jest spowodowane tym ze masz słabej marki gf ps. nie lepiej było by kupic r9000 kasa prawie ta sama a wydajnosc i jakosc nieporównywalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Pokręciłem te karte z 250/330 na 270/400 czyli takie jak powinno być wynik w 3DMarku dalej 3500 :!: za chwile zwariuje co nie zmienia faktu że jutro jadę do serwisu Mało... Ja na durku 750 be przekręceń mam 3700 a jak wyśrubuję kartę na max wraz z cpu na max to mój wynik w 3dmark 2001 se wynosi 4360 pkt. Takie taktowania: 840 proc (112 fsb) / 350 jądro / 540 pamięć. Na 300/460 karcie bez kręconego proca mam koło 4k, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 To dziwne bo ja na swoim konfigu wyciągam bez problemu 5200 pkt. Nie rozumiem dlczego u Ciebie tak cienko. Gdybym na karcie miał lepsze pamiątki (są 5 ns Samsung :( ) to wynik oscylowałby w granicach 5300 pkt (co najmniej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Wymieniłem tego Sparkla na Prolinka. Wynik w 3DMarku ten sam ale gdy podkreciłem procka na 1120 (fsb 112) to wynik wrosl prawie o 500 pkt. czyli kole 4000. Poprostu procek nie wyrabia. Mam jeszcze możliwosc ustawienia fsb 124 ale po załadowaniu windy wyskakuja bledy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Wymieniłem tego Sparkla na Prolinka. Wynik w 3DMarku ten sam ale gdy podkreciłem procka na 1120 (fsb 112) to wynik wrosl prawie o 500 pkt. czyli kole 4000. Poprostu procek nie wyrabia. Mam jeszcze możliwosc ustawienia fsb 124 ale po załadowaniu windy wyskakuja bledyZapodaj lepsze chłodzenie... tanim kosztem znacznie poprawisz wydajność bo przy tym konfigu kazdy Mhz na fsb sie liczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Dlatego zbieram na WC chociaz zastanawiam się nad V7+ powinien wystarczyc, bo PCI chyba wytrzyma 44mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Lepiej WC!! Do 100zł zrobisz takie jak mam ja... całkiem wydajne... no moze 200zl ;) i ta satysfakcja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 chyba masz racje wlasciwie chlodniece i pompke juz mam tylko teraz jakihs bloczek :D narazie mam wentyl BOXowy A tera ide spac bo sie mi kce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Jak bys chciał to mam na sprzedaz pompke 600 l/h tanio... i jak bys chcial drugą (mini) chłodniczke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 hmm ja tez miałem kiedys gf4mx440 i całe szczescie ze sie pozbyłem tego dziadostwa ..i miałem wynik 4600 i wraz z rozdzielczoscia spadaj jak przystało a u ciebie poprostu proc nie wyrabia i juz a to ze masz zanizone taktowanie pamieci poprostu jest spowodowane tym ze masz słabej marki gf ps. nie lepiej było by kupic r9000 kasa prawie ta sama a wydajnosc i jakosc nieporównywalna znowu zaczyna :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 hmm ja tez miałem kiedys gf4mx440 i całe szczescie ze sie pozbyłem tego dziadostwa ..i miałem wynik 4600 i wraz z rozdzielczoscia spadaj jak przystało a u ciebie poprostu proc nie wyrabia i juz a to ze masz zanizone taktowanie pamieci poprostu jest spowodowane tym ze masz słabej marki gf ps. nie lepiej było by kupic r9000 kasa prawie ta sama a wydajnosc i jakosc nieporównywalna znowu zaczyna :? heheheh wkoncu cena praktycznie taka sama a jakosc moim zdaniem lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 umnie jest troche mniej bo 3300 i traz prubowalem oc i nic niedaje la to z aa jes dziwne bo umnie jak odpale 4xaa to wynik spada o ok 300 3dmarkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 umnie jest troche mniej bo 3300 i traz prubowalem oc i nic niedaje la to z aa jes dziwne bo umnie jak odpale 4xaa to wynik spada o ok 300 3dmarkowtroche twoja karta szokuje jak na taki zestaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 szokuje to mało powiedziane ..no chyba ze masz zamiar zmienic procka na dniach bo jak nie to nie widziałem sensu kupowac taka karte a tak przy okazji daFojtek to słaby masz wynik w 3dmarku porównaj z moim moze masz cos nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 no mam prawie 4200 pkt i rośnie :D na dentkach 40.41 i to co w podpisie zrobie WC i ustawie fsb 124 :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 na gwiazdke u starszych zamowilem procka (jeszcze niewiem jakiego ale napewno Athlon czekam na Bartony) i nForce2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 szokuje to mało powiedziane ..no chyba ze masz zamiar zmienic procka na dniach bo jak nie to nie widziałem sensu kupowac taka karte a tak przy okazji daFojtek to słaby masz wynik w 3dmarku porównaj z moim moze masz cos nie tak moze i slaby ale ja mam pamieci SDR ;( a na DDR kumpla bylo ponad 7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 szokuje to mało powiedziane ..no chyba ze masz zamiar zmienic procka na dniach bo jak nie to nie widziałem sensu kupowac taka karte a tak przy okazji daFojtek to słaby masz wynik w 3dmarku porównaj z moim moze masz cos nie tak a i jeszcze jedno ktorych uzywasz driverow??? bo ja mam CATALYST Version 02.2 2D Version 4.13.01.9050 Packagin Version to 7.74.020709a-004733C-ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 tak samo jak ty tylko packagin mam inny 7.47-020709a-004959c-ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...