SpiderMAN Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 SOLTEK SL-75FRV 256 MB DDR 333 (SAMSUNG) Athlon XP 1800+ TT Volcano 7+ Sapphire Radeon 9000 Pro 64 MB DDR 2x CAVIAR 40GB 8MB Cache 7200rpm CD-RW LITE-ON 48/12/48 CD-ROM TOSHIBA 48x (to juz ma) Czy cos jeszcze sugerujecie zmienic? Moze inne mobo, ma byc dobra w podkrecaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Chcesz dobre mobo do podkręcania to bierz Abita na KT400. Jest on droższy o jakieś 150zł ale opłaca się go wziąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Chcesz dobre mobo do podkręcania to bierz Abita na KT400. Jest on droższy o jakieś 150zł ale opłaca się go wziąć. Zapomnialem dodac, ze w podobnej lub mniejszej cenie? To dla qmpla, ktory ma malo kasiorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ja zamiast solteka wzioł bym Gigabyte GA-7VAXP duzo dodatków i bardzo przystępna cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Soltek też w końcu nie najgorszy do podkręcania... Wybór należy tylko do ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Daj jeden dysk 80 GB to zaoszczędzisz chyba .że koniecznie muszą być dwa. Więcej ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 lepiej moze slabszego proca i za to albo wiecej Ramu albo lepsza grafe :? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie kupuj LiteOn'ów bo podobno nowa seria się strasznie psuje. A ramu rzeczywiście przydało by się z 512, no chyba że nie pracujesz na WinXP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie kupuj LiteOn'ów bo podobno nowa seria się strasznie psuje. A ramu rzeczywiście przydało by się z 512, no chyba że nie pracujesz na WinXP.Moim zdaniem grafa SPOXX. Słabszego procka nie ma sensu brać bo i tak niewiele oszczędzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Daj jeden dysk 80 GB to zaoszczędzisz chyba .że koniecznie muszą być dwa. Więcej ramu. Jeżeli płytka ma RAID'a to zdecydowanie bierz dwa. Jeśli nie to wybór należy do ciebie (może kiedyś twój kumpel zmieni mobo na takie z RAID'em). Ja bym wziął dwa osobne, pomimo większych kosztów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Daj jeden dysk 80 GB to zaoszczędzisz chyba .że koniecznie muszą być dwa. Więcej ramu. Jeżeli płytka ma RAID'a to zdecydowanie bierz dwa. Jeśli nie to wybór należy do ciebie (może kiedyś twój kumpel zmieni mobo na takie z RAID'em). Ja bym wziął dwa osobne, pomimo większych kosztów. ta :-] a potem bajubaju w raju jak jeden HDD pójdzie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Daj jeden dysk 80 GB to zaoszczędzisz chyba .że koniecznie muszą być dwa. Więcej ramu. Jeżeli płytka ma RAID'a to zdecydowanie bierz dwa. Jeśli nie to wybór należy do ciebie (może kiedyś twój kumpel zmieni mobo na takie z RAID'em). Ja bym wziął dwa osobne, pomimo większych kosztów. ta :-] a potem bajubaju w raju jak jeden HDD pójdzie :> Jak dasz mirroring to wszystko jest znacznie bezpieczniejsze, poza tym jak pójdzie ten 80GB to będzie dopiero strata.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Grafa do wymiany kosztem proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Chcesz dobre mobo do podkręcania to bierz Abita na KT400. Jest on droższy o jakieś 150zł ale opłaca się go wziąć. a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem To nie jest bzdura!! Czytaj recki!!! Soltek kozysta z diody termicznej procka (chyba jeszcze tylko Asus to ma)... Soltek jest cool do podkręcania! Wydajny, stabilny... Bierz SOLTEKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem To nie jest bzdura!! Czytaj recki!!! Soltek kozysta z diody termicznej procka (chyba jeszcze tylko Asus to ma)... Soltek jest cool do podkręcania! Wydajny, stabilny... Bierz SOLTEKAdiode termiczna procka ma abit jak i epox!!!! ale oprócz dwóch w/w zadne inne nie potrafią z tego w pełni skorzystac! jak soltek kręci sie lepiej niż abit kd7 lub at7max2 to kupuję ją temu w prezencie kto mi to udowodni-hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem teoria pozostanie teoria a praktyka praktyka(w manual. tez pisze ze jest a czy dziala to inna kwestia) oczywiscie o solteka biega . czy ktoś juz mial okazje sprawdzic to zabezpieczenie ??? ja nie moge bo najnizsza wartośc w biose to 75st a moj proc ma mac 45 ;)))) :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem To nie jest bzdura!! Czytaj recki!!! Soltek kozysta z diody termicznej procka (chyba jeszcze tylko Asus to ma)... Soltek jest cool do podkręcania! Wydajny, stabilny... Bierz SOLTEKAdiode termiczna procka ma abit jak i epox!!!! ale oprócz dwóch w/w zadne inne nie potrafią z tego w pełni skorzystac! jak soltek kręci sie lepiej niż abit kd7 lub at7max2 to kupuję ją temu w prezencie kto mi to udowodni-hehehe Bede mial tego solteka w przyszłym tygodniu to Ci udowodnie... szykuj pieniążki... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 a co Soltek może gorszy od Abita :) Soltek jest lepszy do kręcenia od Abita i to o wiele ! I ma funkcje dzięki którym nie spalisz nigdy procka ! maga ROTFL!!!!!!!!!!!!!!!! takiej bzdury juz długo nie czytałem To nie jest bzdura!! Czytaj recki!!! Soltek kozysta z diody termicznej procka (chyba jeszcze tylko Asus to ma)... Soltek jest cool do podkręcania! Wydajny, stabilny... Bierz SOLTEKAdiode termiczna procka ma abit jak i epox!!!! ale oprócz dwóch w/w zadne inne nie potrafią z tego w pełni skorzystac! jak soltek kręci sie lepiej niż abit kd7 lub at7max2 to kupuję ją temu w prezencie kto mi to udowodni-hehehe Bede mial tego solteka w przyszłym tygodniu to Ci udowodnie... szykuj pieniążki... ;)nie bardzo bede miał jak się z Tobą zmierzyc bo abita nie mam-ale ma go kumpel-może pożyczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 wes atlona 1700xp+ jest sporo tanszy a i tak przeciez cgcesz krecic proca i za to wes epxa --słyszałem ze jest najlepszy do oc i wycisniesz z niego tyle co na słabszejplycie z 1800xp wiec jak tam chcesz a co do dysku to ja bym wzioł jeden i to mniejszy np.60gb bop na hooj taki durzy dysk jak bedziesz miał nagrywarke >> filmy przezucisz na płytke i po sprawie czy tam inne bzdury ...nawet 40 by starczyła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Co do hd sie zgadzam - lepiej mniejszy a lepszy! Jak jest nagrywarka to większy niż 40gb dysk to strata kasy. Mam 30+6gb (na mp3 ta 6) i spoko starcza i jest od cholery loozu na hd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Dzieki wszystkim, chba jednak zostanie przy tym lub ewentualnie zamiast niej nowa rewizja SL-75DRV5, mialem taka na testy na chwile i calkiem fajnie fsb chodzilo na 168 MHz ;) Dla kumpla kazdy grosz sie tutaj liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Zmien MoBo na Epoxa i spawarke na TEACa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Zmien MoBo na Epoxa i spawarke na TEACa 8)dokladnie :!: ponadto zrezygnuj z KT400 - od kiedy ten chipset jest dobry dla podkrecania? z tego co slyszalem tylko sam problemy. ABS II by SOLTEK: dziala - sprawdzilem nieraz w swoim bylym Solteku DRV-5. zdazylo mi sie pare razy zapiac radiator bez podlaczenia wentylatora do zasilania. zadnej wpadki moje CPU wciaz zyje. Szkoda ze Apogee nie ma takiej funkcji - w koncu tek kiedys moze znow zapomne :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 myślę o podobnym sprzęci i poczytałem na www.tomshardware.pl/mainboard/02q2/020509/ i www.chip.pl- chip top 10. Najlepszą (gorszą od asuasa za 900zł :) )płytą okazał się gigabyte ga7-vrxp A co do nagrywarek to według chipa najbardziej wydajna co do zapisu i odczytu jest właśnie lite-on. Zresztą sam poczyta o tym, bo opinie ludzi to nie wszystko - ale trzeba też je brać pod uwagę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 myślę o podobnym sprzęci i poczytałem na www.tomshardware.pl/mainboard/02q2/020509/ i www.chip.pl- chip top 10. Najlepszą (gorszą od asuasa za 900zł :) )płytą okazał się gigabyte ga7-vrxp A co do nagrywarek to według chipa najbardziej wydajna co do zapisu i odczytu jest właśnie lite-on. Zresztą sam poczyta o tym, bo opinie ludzi to nie wszystko - ale trzeba też je brać pod uwagę "a w gazecie napisali..." - oni plyte testuja z reguly od kilku godzin do kilku dni. tutaj odpowiadaja urzytkownicy sprzetu ktorzy korzystaja z nigo na codzien kilka miesiecy. uwierzysz komu chcesz. zdecydowanie tez odradzam wszelkie nowosci. chyba ze ktos ma zylke do rozpracowywania nowych problemow i bardzo to lubi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ponadto zrezygnuj z KT400 - od kiedy ten chipset jest dobry dla podkrecania? z tego co slyszalem tylko sam problemy. a to niby czemu???? kręci sie tak samo dobrze jak kt333 wydajnosc taka sama to juz inna sprawa-ale zeby krecił sie gorzej to raczej nie sądzę-a poza tym kt400 umozliwia pełną obsługą proców na fsb333-czego nie mają wszystkie kt333(roznice w PLL'ach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ponadto zrezygnuj z KT400 - od kiedy ten chipset jest dobry dla podkrecania? z tego co slyszalem tylko sam problemy. a to niby czemu???? kręci sie tak samo dobrze jak kt333 wydajnosc taka sama to juz inna sprawa-ale zeby krecił sie gorzej to raczej nie sądzę-a poza tym kt400 umozliwia pełną obsługą proców na fsb333-czego nie mają wszystkie kt333(roznice w PLL'ach) czy miales w reku taka plyte na KT400 ktora kreci sie tak dobrze - czy tez tylko slyszales o niej opinie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ponadto zrezygnuj z KT400 - od kiedy ten chipset jest dobry dla podkrecania? z tego co slyszalem tylko sam problemy. a to niby czemu???? kręci sie tak samo dobrze jak kt333 wydajnosc taka sama to juz inna sprawa-ale zeby krecił sie gorzej to raczej nie sądzę-a poza tym kt400 umozliwia pełną obsługą proców na fsb333-czego nie mają wszystkie kt333(roznice w PLL'ach) czy miales w reku taka plyte na KT400 ktora kreci sie tak dobrze - czy tez tylko slyszales o niej opinie?kumpel ma abita at7max2 i kreci sie zajebioza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...