Skocz do zawartości
KeD

Jaki Monitor Crt 19'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jaka dacie propozycje na monitorek 19' crt, mam zamiar zakupic ale niebardzo wiem jaki jest tyle zdan rozbierznych, nec moze lg, moze samsung, philips , i tak w cenie wmiare normalnej nie wiecej niz 1000 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o firme to polecam iiyame ! lub samsunga.neca,jezeli nie masz kasy na iiyame to za mniejsza kase kupisz podbnjej jakosci sprzet nec'a lub samsunga

1350209[/snapback]

A czy iiyamy 19 crt maj tez te nieszczesne paski laczenia monitora na kineskopie ktore sa widoczne np w nec, dwa paski Poziome w jednej trzeciej ekarnu od dolu i gory ??

bo poweim ze jest to troche wkuzajace w nec sa w sony tez a jak jest u innych ??

KeD

Edytowane przez KeD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec Nec i jeszce raz Nec . od samsunga oczy sie zezuja. Dwa misiące temu pozbyłem sie sama i zaopatrzyłem w Nec-a tak jak mi doradzili i żeczywiście mój wzrok sie poprawił teraz przynajmniej widze co pisze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eizo albo IIyama ale Eizo nowego juz chyba nie kupisz...zreszta mam uzywanego F520(17) i obraz to zyletka tylko ze jest to jeszcze na ekranie sferycznym ale mnie to nie przeszkadza.

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy  iiyamy 19 crt maj tez te nieszczesne paski laczenia monitora na kineskopie ktore sa widoczne np w nec, dwa paski Poziome w jednej trzeciej ekarnu od dolu i gory ??

bo poweim ze jest to troche wkuzajace w nec sa w sony tez a jak jest u innych ??

KeD

1350601[/snapback]

Mają - to cecha kineskopów na masce szczelinowej (tylko 2 prod. sony i mitsubishi ...)

Na 19 i 22" te druciki są mniej widoczne niż na 17" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

philips rowniez ;)

1352149[/snapback]

to jakies dziwactwao nic praktycznie sie w tych monitorach od paru ladnych lat niezmienilo i taki shit z tymi paskami zostawaili, czyli jak rozumiem wszytkie 19 i powyzej maja te tandetne laczenia - te paski??

Widze ze wszyscy na tego Neca leca , ale czy warto naprawde tyle kasy na niego wydawac z tymi dwoma paskami, i do tego zauwazylem ze te neki maja zwichnieta troche geometrie , szcegonie to widac przy rysowaniu kolek, ja zauwazam na nich male jaja co u inych firm tego niewidac, oczywiscie w rodz, zalecanej przez producenta, i to napewno niejest wina karty graf, ani sterow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi