Skocz do zawartości
axl2000

Warto Taką 80tke Za Taką Cene?

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...id_produktu=229

Czy warto go wziąć ?? Nie mam więcej niz 190-200zł na dysk + przesyłka...i 80GB mi absolutnie starczy...szczegolnie ze mam jeszcze 40GB w kompie.

Aha 40GB jest 5400, ten 80GB jest 7200, na ktorym lepiej mieć nagranego windowsa i ktory dysk podlaczyc na tasmie z cd romem? ten z systemem czy ten drugi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1350054[/snapback]

Oczywiste, że lepiej mieć Windowsa na tym dysku z 7200 obrotów. Przecież on jest nowszy, szybszy, w ogóle inny standard :) Ten dysk z systemem (wg mnie) powinien być podłączony do oddzielnego gniazda - tylko on tam powinien być podłączony.

Drugi dysk możesz podłączyć, tak jak piszesz - na taśmie z CD ROM-em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam tego, najwazniejsze to to ze ma tylko 2mb cache wiec bedzie ci sie mulil strasznie, a za 200 zl mozesz kupic WD 80gb JB (8mb cache) Jesli chodzi o podlaczanie to najlepiej zrobisz jak dyski zepniesz razem a CD osobno poniewaz CD jest na ATA66 jak dobrze kojarze a urzadzenia IDE dostosowuja predkosci do najnizszej podpietej na tasmie bo wszystko musi pracowac jedna predkoscia. Windowsa postaw na dysku nowszym bo zawsze to wiekszy cache i wiecej obr/min. jednakze najlepiej podzielic na partycje bo nie wspominajac o tym ze jak ci system szlag trafi to wszystko zniknie przy formacie to jeszcze komp lepiej mieli mniejsze partycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi