Allen Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Kyniek a ten za 45zl dobry jest czy lepiej dozbierac i kupic ten za 90zlJak się nie mylę Kyniek zamieszczał porównanie tych bloków z odniesieniem do Uriela. I oto jest: - bloki wodne: Prison Eco Vs. Prison Vs. Prison Pro Vs. Uriel - Prison Eco - szerszy opis bloku wodnego To chyba wystarczajaco rozjaśnia kwestię Bloków Kyńka, przynajmniej na razie ;-) Nie wiadomo co ten Facet knuje po nocach w piwnicy z kartką, ołówkiemi i linijką w ręku ;> :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Gwoli przypomnienia - stosujac aluminium w układzie musicie liczyć się z korozją. EDIT Zreszta to chyba wszyscy wiedzą... Edytowane 26 Marca 2005 przez fipa15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 plastikowe opaski wygladaj dziadowsko ,a cybanty profesjonalnie i sa szczelniejsze w takich rozmiarach cena cybanta to 1-1.50 pln - wiec jaki tu problem widzicie BTW po co kupowac BIX3 skoro na allegro byly sprzedawane identyczne nagrzewnice za 150pln - jezeli w takim przypadku ktos zaplaci 300pln za BIX3 to nikt mi nie powie ze to jego kasa i moze robic co chce - to poprostu idiota i tej wersji bede sie trzymal co do zbrojonych wezy to sa calkowicie nieukladalne (polkola sie nie licza :P ) wiec jezeli ktos chce sie meczyc to droga wolna ,ja tego uzywalem i wiecej nie mam zamiaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Obmyslająć Prisone Eco wyszedłem z założenia że nie każdy ma pieniążki na drogą miedzianą chłodnicę i drogi blok - inaczej mówiąc - stać kogoś na miedzianą nagrzewnicę to i stać na blok miedziany ;) ja nie używam kartki - nie mam żadnych rysunków technicznych... jedynie parę liczb - wymiary która podałem publicznie ;) to wszystko :P ja jestem studentem informatyki (Inżynieria Programowania Gier) więc nie mam wykształcenia technicznego i się nie znam :P Acha dla dodania smaczku - na overclockers w tym tygodniu dodany zostanie najsilniejszy blok miedziany na świecie - Storm G4 ;) w poniedziałek wyślę Allenowi - a pod koniec tygodnia będzie PowerX i za jakiś czas X3M :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Nie zrozumielismy sie Fipa. Uwazam, ze na kadetta nie trzeba dawac zadnych zabezpieczen, bo nawet naprawde mocne szarpniecie nie przesunie dobrze naciagnietego weza chocby o mm. Ale po prostu nie ufam opaskom zaciskowym i wszedzie daje cybanty. Fakt, na kadetta nie trzeba nic dawac=mozna dac opaski plastikowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 fipa15, owszem trzeba się liczyć z korozją. Mechl!n pokazywał kiedyś fotkę jego bloku (Al-Cu) po dłuższym okresie używania. Aluminium skorozowało, natomiast miedź została nietknięta w zasadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 po to wymyslili COPAL... zeby nie bylo korozji ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 fipa15, owszem trzeba się liczyć z korozją. Mechl!n pokazywał kiedyś fotkę jego bloku (Al-Cu) po dłuższym okresie używania. Aluminium skorozowało, natomiast miedź została nietknięta w zasadzie. 1352150[/snapback] zdjęcia Jet-Pc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 WOW, nie myslalem, że aż tak to moze wygladać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Dlatego szybko leć po Copal do Turtles5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 a taki zestaw jak ja mowilem cichy bedzie ?? bo mi zalezy na ciszy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 heh chlodzenie wodne zazwyczaj jest ciche tylko pompa jets troche glosna a wentylatory na chlodnicy zakldadasz na 5 v i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 a ta pompa aqael 650l/h czy jakos tak to glosna jest ?? ile ma gdzies db ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) to zalezy jak sie trafi i jak ja zamocujesz ogolnie powinna chodzic 24h pomimo ze komp jest np off bo inaczej na starcie czasami daje sie we znaki ale ogolnie cicha napewno o wiele w stosunku do mj1000 btw moze wie ktos czy podczas obrotow wirnik tej pompki dotyka obudowy od strony uzwojenia ? Edytowane 27 Marca 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Miałe tego aquaela i jest głośniejszy niż mój obecny AT 305. Ogólnie radzę zmienić tego brzęczka na coś wygodniejszego w obsłudze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ale zalezy mi zeby pompka byla tania i cicha to jaka polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 pompka od roweru jest cicha ;) kup se at-302 za 25zł, cicha i na jeden bloczek starcza w zupełnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja chce dwa bloki na karte graficzna i na proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no to at-304 lub 305, 306 to już przesada :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 To kup sobie AT 305, starczy w zupełności nawet na 3 bloczki. Poniżej 50zł spokojnie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 A atmana 305 lepiej trzymac w zanurzeniu czy inline ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 on oryginalnie jest zatapialny, ale jak go przrobisz benie niezatapialna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 musialbys dorobic sobie krotce pozniej zamocowac je na jakis silikon czy cos zeby nie przepuscila wody... w oryginale jest zatapialna jezeli bedziesz przerabial to stracisz gwarancje a one niestety czasem padaja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 a cicha jest jak jest zatopiona ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 tu masz cały topic o atmach, wszytkiego sie dowiesz http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...hl=pompki+atman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Dzięki waszym postom trochę pozmieniałem zestaw i narazie wyszło mi jakieś 80-100zł taniej. Jeszcze się zastanawiam jaki blok wybrać. W planach mam Abadon CPU P4/AMD -> Cena: 129 zł jednak cena też jest niezła. Jaki blok byście polecali w stosunku cena/jakość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 pirson od kynka :P albo nie wiem x2p? x3m? bloki.pl mcs.pc.pl - zrodlo wiedyz poczytaj przejzyj wszytkiego na tacy nie mozesz dostac :) jak z anszymi radmai wsyzlo tlyko 100 zł taniej to nieuwaznie czytales :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Abadona to bym najwyżej na grafę założył. Moim zdaniem do procka zbyt słaby jest. No chyba że jakiś słabo grzejący się proc. Lepiej X2P na procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Benito, nie koniecznie. Z tego co wiem mój Uziel ma taki sam spód jak Abadon, a nie jest słaby. Dawał rade nawet przy 2V, chociaż wtedy miałem otwarta obudowę (chłodnica w obudowie, a w całym kompie tylko dwa wentylatory, jeden na chłodnicy, drugi w zasilaczu, więc słaba wentylacja).Więcej nie testowałem, bo nie miałem chłodzonych mosfetów. Żeby nie było, że nie wiem o czym mówię, to mam też Abadona, siedzi na grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 venepl - dlugo nad tym myslales? tydzien (moze dwa) temu zadawales totalnie banalne pytania na forum albo pisales posty typu "nie ma ktos taniej pompki sprzedac?".... teraz patrzac na rozne topici ktos sie o cos zapyta, ty juz oczywiscie wyskakujesz wszystko wiesz jakby ci tydzien czytania forum dal 2 lata doswiadczenia.... moze troszke spokojniej... nie chodzi mi w tym momencie o TEN temat, ale glownie o inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...