Skocz do zawartości
falbor14

Jakie Wc Zlozyc Zeby Wyszlo Jak Najtaniej ?

Rekomendowane odpowiedzi

ja sobie rece pocialem:D (lewa i lewa tez)

1362571[/snapback]

no wiesz a to ze podczas przykrecania mozna sobie lapy pociachac to fakt - ale nie tragizowałbym o wplywie zaciskow na waz - gniecie troche ale napewno nie przetnie ci i nie zrobi dziury w ukladzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciski lepiej dokręcać kluczem - śrubokręcem to za słąbo i parę razy sobie lbokami z MCS zalałem kompa ale od nie dawna i moimi można sobie w ten sposób pozalewać kompa :P bo mają identyczne króćce :|

śrubokręt to też trzeba dobrać :| najlepiej krzyżykowy - mniej się zaślizguje ale też musi być w miarę szeroki - najlepiej pasować do śruby w cybancie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tanim zestawie da się utrzymać Bartona powyżej 2V, co udowadniam.

Na fiaciorze są 2 wichry 120mm na schroudzie.

Jeśli bedzieszmiał lepszy bloczek niż mój, to spokojnie.

1362688[/snapback]

A na jakim napieciu te 2 fany u Ciebie pracuja? 5V, a moze 12V?

Roznica, przyznasz, kolosalna i warta zaznaczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się ;) draak się zawsze czepia każdego kto nie ma układy z zagranicznych elementów.... albo ma coś ze szrtotu czy samodzielnie robionego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie tak tylko doczepie :) Tez robie WC i juz tez wiem co chce :)

Blok CPU,GPU selfmade on frezara :)

Nagrzewnica Fiat+2*Revoltec Dark Blue

Pompka Atman 305 (docelowo grundfos compact B))

Pytanie moje brzmi... ta nagrzewniczka to jest od fiata 125, prawda? Czy ona nie jest przypadkiem aluminiowa? Bo moze faktycznie lepiej by bylo poszukac kadetta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze państwa mam już blok prison :D 4m wzmacnianego siateczką węża 12mm śr. wew i teraz mam problem gdyż:

mam pompe atman 305 i najmniejsza końcówka w niej to 16 mm (wąż nie współpracuje)

i nagrzewnicę kadeta który ma seryjne króćce 16 mm w najszerszym miejscu (wąż dalej odmawia współpracy)

No i teraz moje pytanie co z tym dalej robić (wrzątek już stosowałem ale to chyba przewyższa możliwości tej metody)?

Gdzie mogę kupić, zamówić króćce odpowiedniej (jaka jest odpowiedni średnica w tym przypadku, czy 12mm?) średnicy?

I jak mam zapytać o to ludzi w sklepie (jutro jade do OBI)?

Edytowane przez tomi1025

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ja sie poddaje byłem w obi w hydraulicznych na osiedlu i nie tylko w sklepie gdzie sprzedają palniki butle wszystko do CO i nic nie nabyłem chciałem króćce nawet narysowalem co chce na kartce potem chciałem już tylko rurke miedzianą o przekroju 12 mm i nie ma czegos takiego najmniejsze to 15mm :angry: W niedziele jadę do znajomego który pracuje z miedzią (hydraulik) może cos zlutujemy do tej nagrzewnicy (atman już współpracuje :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradziłem sobie bez miedzianych rurek przejściówek i króćcy okazało się że po znacznym rozgrzaniu (zapalniczką) węża można założyć go spokojnie na wszystko :) Już mam to połączone (leży zestaw na biurku) ale to 95% pracy bo musze jeszcze w pokrywce od zbiornika (taki o pojemności 2,4l- kupiłem bo nie chciało mi sie chodzić tani był i ma gumę na wieczku) zrobić otwór na korek do napełniania myślę że jutro powinienem to wszystko odpalić. Brakuje mi jeszcze wody destylowanej. Czy na potrzeby testu szczelności układu można zastosować wodę z kranu (czy nie zostawi jakiegoś osadu na bloku itp)? Nie wiedziałem że w zestaw WC trzeba włożyć tyle pracy ale jak na to patrze to mnie duma rozpiera ( swoją drogą mam nadzieje że to będzie wydajniejsze niż whisper rock :? bo jak nie to sie chyba zatkne w sobie) :wink: . I jeszcze jedno jak założyłem blok na socketa z bartonem (tak na próbę) i skręciłem to na śruby dodam że nie jestem jakimś zwierzakiem i dokręciłem je w zasadzie w dłoniach na ścisk tak że nie były dokręcone na maxa to zauważyłem że płyta główna wygieła się troszkę czy to normalne :? ?Pasta ceramique rozprowadziła się na rdzeniu idealnie tak że docisk był dobry

Edytowane przez tomi1025

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi