Skocz do zawartości
Thorn123

Pentium 4 3,0 Prescott

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam prosbe odnosnie doradzenie w chlodzeniu tego grzejnika ;) zastanawiam sie nad Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe co o tym sadzicie ? a moze cos innego zalezy mi bardzo na wydajnosci na ciszy juz nie tak bardzo ale tez by sie przydala i przy okazji podajcie jakis namiar gdzie kupic to co proponujecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, sam stoję przed dylematem jaki zakupić cooler do P4 640. Myślę o Zalman'ie 7700Cu tylko boję się czy zmieści się na płycie Asus P5AD2 Premium i w obudowie Chieftec LBX-01B-B-B. Obudowa to midi-tower, wysokość 52,2 cm, płyta ma wysokość 30,5 cm, zasilacz to Tagan TG-480 U022. Wydaje mi sie ze powinien sie zmiescic, od sreodka socketa jest ok. 5 cm do górnej krawędzi płyty, ale nie oglądałem jeszcze tej obudowy Chieftec'a i nie wiem jak wysoko mocnowany jest zasilacz, czy nie ma zadnej przeszkadzającej półeczki itp.

Może wiecie czy Zalman 7700 Cu wejdzie na w/w płytkę i do w/w obudowy Chieftec'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli wszystkie zalmany 7700cu chłodzą tak jak ten któty testowałem to dziekuje, mimo wielokrotnych prob montowania go ponownie z nową pastą by wyeliminować błąd nadkładania, temperatura nie zaskakiwała co do pentagrama freezone qc80cu i była praktycznie taka sama lub wyższa. Do tego na minimalnych obrotach ten zalman jest niesłyszalny, ale od 1000 w gore zaczyna wydawac nieprzyjemne buczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi