Thorn123 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Witam mam prosbe odnosnie doradzenie w chlodzeniu tego grzejnika ;) zastanawiam sie nad Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe co o tym sadzicie ? a moze cos innego zalezy mi bardzo na wydajnosci na ciszy juz nie tak bardzo ale tez by sie przydala i przy okazji podajcie jakis namiar gdzie kupic to co proponujecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Wszyscy zachwalaja XP-120... Wydajny i cichy w jednym... tylko drogi i trzeba wiatrak dokupic. Wystarczy taki, taki lub taki. Edytowane 29 Marca 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no to ja polecam zalmana 7700Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Napisz na jaką płyte chcesz to zamontować i jaką masz obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biglemon Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Witam, sam stoję przed dylematem jaki zakupić cooler do P4 640. Myślę o Zalman'ie 7700Cu tylko boję się czy zmieści się na płycie Asus P5AD2 Premium i w obudowie Chieftec LBX-01B-B-B. Obudowa to midi-tower, wysokość 52,2 cm, płyta ma wysokość 30,5 cm, zasilacz to Tagan TG-480 U022. Wydaje mi sie ze powinien sie zmiescic, od sreodka socketa jest ok. 5 cm do górnej krawędzi płyty, ale nie oglądałem jeszcze tej obudowy Chieftec'a i nie wiem jak wysoko mocnowany jest zasilacz, czy nie ma zadnej przeszkadzającej półeczki itp. Może wiecie czy Zalman 7700 Cu wejdzie na w/w płytkę i do w/w obudowy Chieftec'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Na stronie producenta jest spis kompatybilnych płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jesli bierzesz mediumtowera od chiefteca to miejsca na 7700 Ci spokojnie powinno wystarczyc. pozostaje tylko kwestja kondensatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 jeśli wszystkie zalmany 7700cu chłodzą tak jak ten któty testowałem to dziekuje, mimo wielokrotnych prob montowania go ponownie z nową pastą by wyeliminować błąd nadkładania, temperatura nie zaskakiwała co do pentagrama freezone qc80cu i była praktycznie taka sama lub wyższa. Do tego na minimalnych obrotach ten zalman jest niesłyszalny, ale od 1000 w gore zaczyna wydawac nieprzyjemne buczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antychryst Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Moim zdaniem nalepszy jest thermaright XP-120, ale zastanów się nad nowym Abitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A ja bym polecił Tobie Pentagrama 120 CU lub CU "plus". Wydajność dobra tylko tak jak u Zalmana trza mieć sporo m-ca w budzie aby się zmieścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...