CMS Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 mam ups'a APC back-ups 650 (starsza wersja ma tylko port com - brak usb) ustawilem w windowsie (xp) zeby: powiadamial o awarji zasilania po 5 sek powiadamial o awarji zasilania co 2 min od momentu pierwszego alarmu zamykal system na 2 min przed padnieciem baterji nastepnie zrobilem test i co ztwierdzam ups wytrzymal 7 min a nastepnie się wylaczyl... a co z alarmami ?? i z zamknieciem systemu ?? co robie zle ?? wiem ze win xp ma problemy z portami com ale jak odlacze upsa od kompa (nie zasilanie tylko com) to odrazu wyskakuje monit o zamykaniu systemu ?? pomocy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMS Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) juz mi nie zamyka windy chodzilo o to ze poniewaz fizycznie mam tylko 1 port com to ustawialem ze ups jest podlaczony do com1 a tu niespodzianka wystarczylo ustawic com2 i jest ok mozna zalozyc klude EDIT (nie zakladac kludy) niby dziala ale jak odetne zasilanie to system nic nie mowi a po 5 sek powinien krzyknac ze pracuje z baterii, jak wejde w zakladke zasilanie to caly czas mowi ze pracuje z sieci w takiej sytuacji nie sprawdzalem juz czy zamknie system na czas power chute nadal krzyczy ze nie wykrywa upsa na usb ale to chyba wina tego ze jest na comie aha widzialem u kogos zakladke bodajrze amp a u mnie jej niema, co to jest to amp ?? EDIT 2 zrobilem test pzry pelnym obciazeniu i ups wytrzeymal 7 min potem sie wylaczyl. a co z zamknieciem systemu CMS napisał/a: wiec tak porobilem troszke testow i nic, system w ogole nie zaluwaza kiedy pracuje z upsa. zauwazylem w everest'ie to co to ma znaczyc "brak baterii" ?? przeciez wlasnie na niej pracuje (juz 3 min) sorki ze tak powycinane ale nie chce mi sie ciagle tego samego pisac, a widze ze problem trudny bo na 4 forach juz ludzi mecze i nikt nic nie wie Co myslicie zeby go podlaczyc przez przejsciowke rs232/usb szkoda mi inwestowac 50 pln jak ma nie dzialac Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez CMS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...