salomon Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Posiadam firmowy komputer do pracy, a na nim Windows XP, loguje sie na nim majac swój login i haslo jest to logowanie do domeny, podczas wolny chwil dla siebie chciałbym cos na nim robic, ale mam problem nie jestem niczego w stanie zmienic (np ustawienia sieciowe), wgrac nowych plików, instalacja czegokolwiek jest niemożliwa. Czy ktos ma pomysł jak to mozna bylo by obejsc, powiem ze w trybie awaryjnym tez jest ograniczony. Moze jest jakis sposób na hasło administratora, albo nie wiem jakis nowy uzytkownik. prosze o jakies podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickoz2 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Posiadam firmowy komputer do pracy, a na nim Windows XP, loguje sie na nim majac swój login i haslo jest to logowanie do domeny, podczas wolny chwil dla siebie chciałbym cos na nim robic, ale mam problem nie jestem niczego w stanie zmienic (np ustawienia sieciowe), wgrac nowych plików, instalacja czegokolwiek jest niemożliwa. Czy ktos ma pomysł jak to mozna bylo by obejsc, powiem ze w trybie awaryjnym tez jest ograniczony. Moze jest jakis sposób na hasło administratora, albo nie wiem jakis nowy uzytkownik. prosze o jakies podpowiedzi. 1350955[/snapback] Jezeli nie znasz hasla administratora to nic nie zrobisz, poprostu administrator sytemu wprowaddzil ograniczenia. POZADRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Nie trzeba znać hasła admina, żeby poszaleć. http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ Użyj tego do zresetowania hasła admina (opcja blank) i albo pobaw się na koncie admina, albo nadaj sobie uprawnienia admina i po kłopocie. Gdybyś miał partycję na FAT32 to wystarczyłoby skasowanie pliku SAM Edytowane 26 Marca 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Nie trzeba znać hasła admina, żeby poszaleć. 1351076[/snapback] Jak w XP skasujesz bazę SAM to system się rozkraczy - ten sposób skutkuje w NT/2000 w XP tylko ntpasswd lub stary dobry winternals ERD Commander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) sposób na haslo mam, teraz tylko chciałbym aby ktos mi powiedział w jaki sposób moge sobie skopiowac z tego laptopa, pliki SAM, SECURITY, SYSTEM. jest tam tylko jedna partycja NTFS, moge to zrobic za pomocą programu NTFS reader for DOS, ale plik system jest za duzy i nie zapisze mi sie na dyskietke, bo ten program zapisuje jedynie na dyskach fat. Edytowane 26 Marca 2005 przez salomon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 O ile się nie mylę NTFS Reader w wersji Professional :wink: potrafi zapisywac pliki na NTFS'owych partycjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 no to moj byl taki i nie dal rady, ale spoko juz sobie poradziłem ze wszystkim.... koniec tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 A możesz nas trochę oświecić w jaki sposób ? Czasem może się przydać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...