Skocz do zawartości
salomon

Komputer Z Firmy Z Ograniczeniem, Jak Obejsc..

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam firmowy komputer do pracy, a na nim Windows XP, loguje sie na nim majac swój login i haslo jest to logowanie do domeny, podczas wolny chwil dla siebie chciałbym cos na nim robic, ale mam problem nie jestem niczego w stanie zmienic (np ustawienia sieciowe), wgrac nowych plików, instalacja czegokolwiek jest niemożliwa.

Czy ktos ma pomysł jak to mozna bylo by obejsc, powiem ze w trybie awaryjnym tez jest ograniczony.

Moze jest jakis sposób na hasło administratora, albo nie wiem jakis nowy uzytkownik.

prosze o jakies podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam firmowy komputer do pracy, a na nim Windows XP, loguje sie na nim majac swój login i haslo jest to logowanie do domeny, podczas wolny chwil dla siebie chciałbym cos na nim robic, ale mam problem nie jestem niczego w stanie zmienic (np ustawienia sieciowe), wgrac nowych plików, instalacja czegokolwiek jest niemożliwa.

Czy ktos ma pomysł jak to mozna bylo by obejsc, powiem ze w trybie awaryjnym tez jest ograniczony.

Moze jest jakis sposób na hasło administratora, albo nie wiem jakis nowy uzytkownik.

prosze o jakies podpowiedzi.

1350955[/snapback]

Jezeli nie znasz hasla administratora to nic nie zrobisz, poprostu administrator sytemu wprowaddzil ograniczenia. POZADRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba znać hasła admina, żeby poszaleć.

http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

Użyj tego do zresetowania hasła admina (opcja blank) i albo pobaw się na koncie admina, albo nadaj sobie uprawnienia admina i po kłopocie.

Gdybyś miał partycję na FAT32 to wystarczyłoby skasowanie pliku SAM

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sposób na haslo mam,

teraz tylko chciałbym aby ktos mi powiedział w jaki sposób moge sobie skopiowac z tego laptopa, pliki

SAM, SECURITY, SYSTEM.

jest tam tylko jedna partycja NTFS,

moge to zrobic za pomocą programu NTFS reader for DOS, ale plik system jest za duzy i nie zapisze mi sie na dyskietke, bo ten program zapisuje jedynie na dyskach fat.

Edytowane przez salomon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi