Bart24 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 witam mam dosc dziwny problem . Mam Monitor LCD Acer 1703 i podczas ładowania windowsa xp wyskakuje mi komunikat "Out Of Range" . Czy miał ktoś coś takiego ???. Oczywiscie gdy windows sie zaladuje to wszystko jest ok . Przed Monitorem LCD miałem zwykły i wszystko było ok. Czego to może byc wina ??? . Dodam ze mam Athlona 1700 XP , Audigy player , płytę główną mainboard AK32 , Karte graficzną Radeon 9000 i najnowsze stery . Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 witam mam dosc dziwny problem . Mam Monitor LCD Acer 1703 i podczas ładowania windowsa xp wyskakuje mi komunikat "Out Of Range" . Czy miał ktoś coś takiego ???. Oczywiscie gdy windows sie zaladuje to wszystko jest ok . Przed Monitorem LCD miałem zwykły i wszystko było ok. Czego to może byc wina ??? . Dodam ze mam Athlona 1700 XP , Audigy player , płytę główną mainboard AK32 , Karte graficzną Radeon 9000 i najnowsze stery . Proszę o pomoc 1351118[/snapback] przesadziłeś z odświerzaniem - i tyle mało który LCD znosi takie odświerzania jak CRT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 tryb awaryjny, wywal stery, zainstaluj ponownie i nie przeginaj z odswierzaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 może od razu format ? ;] w trybie awaryjnym przestaw odświrzanie na 60 lub więcej hz, powinno być w specyfikacji,, ie zaszkodzi też instalacja info od panelu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart24 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Chyba żle zrozumieliście problem , w windowsie monitor działa tylko w czasie ładowanie systemu wyskakuje "Out of Range" . doczytałem się ze to moze byc wina płyty głownej wiec zanioslem monitor do kumpla ktory ma nowsza płytę i u niego wszystko działa . A może to wina karty graficznej (ja mam radeona on ma geforce ) ???. format raczej nie pomoże bo juz robiłem i nadal jest "Out of Range" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 U mnie jest to samo. Mam monitor fujitsu siemens 17 cali. Jednakze problem pojawia sie czescie i oprocz napisu: out of range wyskakuje czesciej napis: no signal inpout. Najczesciej mam zawieche w czasie grania, srednio co 5 minut :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 chevaluateier nie masz tego samego - on ma tak, ze podczas ladowania windy (zanim pokaze sie ekran z wyborem uzytkownika) na chwile wylacza mu sie ekran z komunikatem "input signal out of range". Mialem tak z Radkiem 8500. IMHO to nie jest nic strasznego - po prostu w trakcie przelaczania trybow karta podaje sygnal o czestotliwosci, ktorej LCD nie akceptuje. A ze elementy panelu sa dosc wrazliwe na takie rzeczy, to elektronika monitora zamiast sygnalu z karty podaje na panel komunikat ostrzegawczy. Jezeli dzieje sie tak tylko przy ladowaniu Windowsa to nie ma sie czym martwic. chevaluateier - jezeli komp zawiesza Ci sie tylko podczas grania, to zainteresowalbym sie czy Ci zasilka wyrabia. Podaj dokladniejsza konfiguracje to pomyslimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 1. Plyta glowna - ASROCK P4V88 ViaPT880 DD400 SATA LAN AC6 2. Procesor - PENTIUM 4 2,8/533/1M PRESCOTT - SL7PK 3. Pamiec RAM - DDR 400/512MB OEM 4. Naped FDD - FDD 1.44MB ALPS 5. Dysk HDD - HDD HITACHI HDS722580VLAT20 60GB/7200 6. CD ROM/DVD - DVD-RW +/- LG GSA-4163 bulk+soft 7. Karta grafiki - ATi R9250 128 DDR/64bit DVI bulk GXC 8. Karta dzwiekowa - CMI9761A 5.1 9. Karta sieciowa - VIA VT6103 10/100Mbps Najczesciej mam zaiweche na grach, czasem monitor gasnie i wyskakuje napis: no signal inpout lub out of range lub jest typowa zawieszka. Jednakze problem zaczol wystepowac rowniez w trakcie przegladania stron www, pracy w wordzie, a nawet w trakcie ukladania pasjansa :sad: Probowalem juz miedzy innymi wgrywac roznorakie sterowniki lacznie z omega do karty graficznej i monitora, zmieniac czestotliwosc odswiezania monitora i dalej nic :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Nikt nie jest w stanie doradzic cos w zwiazku z tym problemem? No bez jaj...bede musial dac sprzet do serwisu, a pisze prace licencjacka i cholernie zalezy mi na czasie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 a zasilacz jaki masz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A gdzie mam sprawdzic jaki mam zasilacz? Prz wlasciwosciach: opcje zasilania? Jesli chodzi o zasilacz awaryjny UPS to nie mam tam nic zainstalowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Hym spoko to tak zainstaluj speedfana lub jakiś inny program do pomiaru napięć. Lub/i otwórz obudowe kompa i podaj nazwę zasilacza oraz to co na nim pisze. Oraz podaj konfiguracje kompa.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ok zainstalowalem. Temp1: 32 stopnie Temp2: 48 stopni HDO: 35 stopni Taki mam zapis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Napięcia podaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Mam nadzieje, ze to jest to, a jak nie to powiedz, gdzie szukac tych napiec...: VCORE: 1,39V +3.3V: 3,25V +5V: 5,16V +12V: 11,13V -12V: 0,14V - 5V: 1,54V +5VSB: 5,38V VBAT: 0,13V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 zajrzyj do kompa i jeszcze podaj zasilacz jaki masz ale chyba czeka cię jego wymiana ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Niestety nie moge do kompa zajrzec, bo mam plomby wstawione. Czemu sugerujesz, ze czeka mnie wymiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 hym a znasz nazwę obudowy czasem nie tracer lub codegen ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Obudowa EUROCASE ML5410 300W PFC (X7) - pelna nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Z tego co widze po necie to ta obudowa kosztuje jakieś 120(dobry zasilacz nowy to min 120 zł). Radził bym sprawdzić kompa na innym zasilaczu ale jeśli masz go zaplombowanego ,no to kicha oddaj im. Chyba że jeszcze weź zainstaluj system od początku stery i itd lub teraz przeskanuj antyvirem pozdr Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dzieki za pomoc. Antyvirem skanowalem, nic nie wykryl...A moze to wina zle ustawionej czestotliwosci odswiezania? Aktualnie mam 75 hz choc znajomy doradzil mi 85 hz, jednak moj monitor prawidlowo obsluguje do 75 hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) ale to komp ci się zawiesza a nie monitor :) wyższa częstotliwość nie może być winna restartom kompa :).pozdr Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No nie powiedzialbym.....bo to wlasnie monitor mi gasnie, a komp dziala dalej jak nalezy. Chociaz czasem i on sie zawiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ja bym stawial na zasilacz - 11.13V na linii +12V to jest zdecydowanie za malo. Jak Ci gasnie monitor to slychac np. muzyke z Winampa dalej? Czy wszystko staje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Slycha muzyke z winampa, jak rowniez slychac muzyczke z gier. Wlasnie przywiozlem kompa z serwisu, gosc wymienil mi karte graficzna na nowa. Odpalilem gierke unreal1 i nawet sie nie wlaczyla tylko odrazu wyskoczylo okienko na monitorze: out of range :sad: Na dodatek, kiedy wlaczylem prog ram speedfan to druga temperatura przekracza 51 stopni i zamiast obrazka strzalki w gore lub w dol wyskoczyli mi obrazek z ogniem :sad: Normalnie szkoda slow jak cudnie serwis potrafi zalatwic sprawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Chyba żle zrozumieliście problem , w windowsie monitor działa tylko w czasie ładowanie systemu wyskakuje "Out of Range" . doczytałem się ze to moze byc wina płyty głownej wiec zanioslem monitor do kumpla ktory ma nowsza płytę i u niego wszystko działa . A może to wina karty graficznej (ja mam radeona on ma geforce ) ???. format raczej nie pomoże bo juz robiłem i nadal jest "Out of Range" . 1355235[/snapback] Podczas ładowania Win rozdzielczość ekranu wynosi 640x480 - sprawdź jakie masz odświeżanie dla tej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Nie mam pojecia gdzie mam to znalezc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ja tez amm czasami na moim lcd 15' przy ladowaniu windy no singnal ale sie wlacza i jest OK. 11,13 na +12V to jest duzo za malo. <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Hym wiesz co :>? ustaw odświeżanie na sztywno(np 75 hz lub 70 hz) refresh fixem lub riva tunerem. I weź zmień zasilacz na coś lepszego. Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Odswiezanie moge zmienic, ale na zasilacz jak narazie nie mam funduszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...