timmon24 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jak ktoś lubi podróżowanie na stopa to zapraszam na prv. Planuje w czerwcu wyjazd do Austri oraz Włoch .Jesli chodzi o nocleg to z pomoca przyjdzie organizacja hospitality club (http://www.globinfotour.pl/forum/srodek.htm jest tu wyjasnione conieco o HC) Wczoraj wróciłem z samotnej podrózy stopem do Niemiec,planuje teraz wyjazd tak jak mówiłem Austria oraz Włochy jeśli byłby ktoś zainteresowany wspólnym podrózowaniem to zapraszam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ile kosztuje ta przyjemność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jeśli chodzi o nocleg to nic nie kosztuje jazda tak samo bo to jest autostop przecież przykładowo niedawno byłem w Dreznie w Niemczech 4 noce w Dreznie,1 noc w Gorlitz i 1 noc we Wrocławiu nocowałem u ludzi z Hospitality club w niemczech nie podróżowałem pociagiem ceny są szokujace!! zato autostopem z Jedrzychowic jechalem osobówką do Drezna spowrotem jechałem tirem z takim super kolesiem co zwiedzil niezly kawalek świata. Koszty podróży były nastepujące pociąg w Polsce (jestem z okolic Bielska Białej) 65 zł i to byly wszystki koszty jakie poniosłem + wyzywienie i pamiątki z niemiec prezenty do rodziny na swięta Ogólniej mówiąc koszt podrózy wraz z noclegiem 65 zł . Tak jak mówiłem planuje teraz Wiedeń troche południe Austri objechać i zachaczyć o Włochy wszystkim wam polecam taki sposób podróżowania ,ale wiadomo z kimś zawsze razniej ,podrózowałem sam ale nie bylem az tak samotny w Niemczech poznałem wielu autostopowiczów no i przedewszystkim ciekawych ludzi z HC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Nie bałeś sie sam? I nie było trochę nudno bez jakiegoś towarzysza podróży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 nie ale rzecz jasna ze pewne ryzyko jest ale jeśli nie zaryzykujesz nic nie zyskasz .Wczesniej podróżowałem już na stopa tyle ze w polsce Katowice-Bielsko Biała, Żywiec te okolice.. To moja pierwsza taka wyprawa za granice i było poprostu cudownie !!! Musze tobie powiedzieć że właściwie to się nie nudzilem i nie byłem sam duzo rozmawiałem z osobami u których nocowałem ,poznałem wielu róznych ludzi ,w niemczech wieczorami to gadałem z takim Wietnamczykiem co studiuje w Dreznie własciwie to sie skolegowalismy hehe miły gośc podczas rozmowy uczylismy sie angieslkiego mój j ang jest raczej średni jego też no i wogóle super było... A wtedy o nudach nie było mowy !! zawsze coś się znajdzie do roboty i nie jest nudno a samotnosc daje o sobie znac wtedy kiedy łapie sie stopa samemu czasem z 2 godz tyle łapałem w Niemczech tira no albo jak jechałem pociagiem do Zgorzelca z Bielska wtedy to odczuwa się to ze jest się samym no i daletego szukam kogoś kto by był chetny na takie wyprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...