BuBos18 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Witam, kupiłem 2 dni temu nową płytę MSI K7N2 Delta2 (tą czarną) i mam problem z dźwiękiem. Otóż wsadziłem SB Live! i podczas przeglądania neta zarywa mi dźwięk :| Szczególnie podczas przewijania strony w dół lub w górę. Zdarza się także przy dość mocnym obciążeniu systemu. Zainstalowałem wszystkie stery. Live! jest nieuszkodzony, bo działał na starej płycie bezproblemowo. Czemu tak się dzieje? Czy Live! trzeba włożyć w odpowiednie PCI? Dodam tylko, że chwilowo posiadam kartę S3 na PCI. Strasznie zamula kompa, wydaje mi się, że to przez nią tak się dzieje. Ale chciałbym poznać zdanie bardziej doświadczonych użytkowników płyt nForce2. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Magistrala PCI jest dzielona na wszystkie urzadzenia w nią wpięte ale nie sądze żeby Live i S3 aż tak ją przeciążało. Może masz jakis konflikt przerwań, Live jest wybredny jeśłi chodzi o gniazda PCI, spróbuj w innym. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ekhm ;) ta czarna to model FSR. Sam mam taki i live'a wsadzilem w ostatni slot.. ten pomaranczowy, i zero problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Ekhm ;) ta czarna to model FSR. Sam mam taki i live'a wsadzilem w ostatni slot.. ten pomaranczowy, i zero problemow 1354872[/snapback] Przełożyłem do pomarańczowego i bez zmian :( Jakie macie pomysły :?: Poczekam na tą grafę na AGP i jeśli wtedy będą te same problemy będe reklamował. Aha, jeszcze jedno, niechcąco dotknołem SB i był prawie gorący (nie ma radiatora) :!: Czy to normalne :?: Edytowane 28 Marca 2005 przez BuBos18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...