Skocz do zawartości
AndiDVB

Jaka Plyta Po Celka 2.0 Do 2.4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

siemka

nigdy nie mialem nic opartego na intelu i dlatego nie za wiele sie orientuje w tym temacie ,a ze jestem na etapie skladania HTPC (domowy kopputer multimedialny )

to nie moze byc nic na AMD ze wzgledu na grzanie a co za tym idzie ilosc wiatrakow...

tu system musi bys skonfigorowany pod wzgledem najcichrzej pracy no i wypadlo na celerona w przedziale od 2.0 do 2.4 GHz

teraz moje pytako jaka plyte byscie polecili mi pod takiego intela Celeronka ???

bez zadnych bajerow to ma chodzic stabilnie nic nie bedzie nigdy na tym krecone grafa idzie Radeon 9000 Pro All In Wonder na AGP.

a no i cena zeby nie byla za wygorowana !!!!!

co polecacie moze MSI ,ASROK ?????? najlepiej moze w formie mATX ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naczytałeś się pierd..., że AMD się grzeje :lol: Miałem to i to; teraz mam Intela i AMD.

Jeśli już masz 5tego celka ( hmm myśle, że to wersja D ) to jakaś płyta Asrock skoro ma nie mieć bajerów i nie będzie na tym nic kręcone. Szukaj czegoś taniego na i865.

Jeśli tego Celka nie kupiłeś jeszce to weź Semprona na Socket A z płytą na VIA KT600, KT 800 przerobisz go na A XP-M i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kolega NIE napisal, ze tylko Intel. Sprawdz platforme VIA Epia - male, ciche, chlodne a co za tym idzie malo wydajne. Ale do domowego centrum rozrywki wystarczy. A jak nie to kup najtanszego Semprona i skrec go do jakichs 900-1000MHz. Tyle ze wtedy przyda sie plyta pozwalajaca obnizyc napiecie procesora ponizej domyslnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ja napisalem ze to musi byc intel???

ja tylko napisalem ze jak chce miec to centrum na intelu to niech bieze northwooda a jak chce troche oszczedzic to niech wezmie cos jeszcze na p3

taki p3 600 czy 700 powinien wystarczyc a wydziela tylko 18W:P

a to w przypadku jak zdecyduje sie na intela a jak wybieze AMD to niech radz ci co sie na AMD znaja lepiej odemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi