AndiDVB Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 siemka nigdy nie mialem nic opartego na intelu i dlatego nie za wiele sie orientuje w tym temacie ,a ze jestem na etapie skladania HTPC (domowy kopputer multimedialny ) to nie moze byc nic na AMD ze wzgledu na grzanie a co za tym idzie ilosc wiatrakow... tu system musi bys skonfigorowany pod wzgledem najcichrzej pracy no i wypadlo na celerona w przedziale od 2.0 do 2.4 GHz teraz moje pytako jaka plyte byscie polecili mi pod takiego intela Celeronka ??? bez zadnych bajerow to ma chodzic stabilnie nic nie bedzie nigdy na tym krecone grafa idzie Radeon 9000 Pro All In Wonder na AGP. a no i cena zeby nie byla za wygorowana !!!!! co polecacie moze MSI ,ASROK ?????? najlepiej moze w formie mATX ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Grzanie AMD? Kup sobie sempa na S754 i obniz mu taktowanie. No chyba ze popelniles juz blad i kupiles Celka. PS zawsze moze byc VIA Epia, powinna spokojnie sobie dac rade z odtwarzaniem multimediow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Naczytałeś się pierd..., że AMD się grzeje :lol: Miałem to i to; teraz mam Intela i AMD. Jeśli już masz 5tego celka ( hmm myśle, że to wersja D ) to jakaś płyta Asrock skoro ma nie mieć bajerów i nie będzie na tym nic kręcone. Szukaj czegoś taniego na i865. Jeśli tego Celka nie kupiłeś jeszce to weź Semprona na Socket A z płytą na VIA KT600, KT 800 przerobisz go na A XP-M i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 siemka jeszcze nic nie kupilem czekam na rozne opinie bo jak kupie to juz nie bede mial odwrotu ,a komp ma byc cichy to podstawa ,a wiadomo ciche chlodzenie jest drozsze od glosnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 jesli chcesz intela i nie chcesz zeby sie mocno grzal to tylko northwood 1,6 wzwysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Ale kolega NIE napisal, ze tylko Intel. Sprawdz platforme VIA Epia - male, ciche, chlodne a co za tym idzie malo wydajne. Ale do domowego centrum rozrywki wystarczy. A jak nie to kup najtanszego Semprona i skrec go do jakichs 900-1000MHz. Tyle ze wtedy przyda sie plyta pozwalajaca obnizyc napiecie procesora ponizej domyslnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 a czy ja napisalem ze to musi byc intel??? ja tylko napisalem ze jak chce miec to centrum na intelu to niech bieze northwooda a jak chce troche oszczedzic to niech wezmie cos jeszcze na p3 taki p3 600 czy 700 powinien wystarczyc a wydziela tylko 18W:P a to w przypadku jak zdecyduje sie na intela a jak wybieze AMD to niech radz ci co sie na AMD znaja lepiej odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jakbyś chciał, to sprzedaję płytę główną pod socket 754, format mATX. Aukcja leci od 200 zł. ASUS K8V-MX, ma zintegrowaną grafę, muzę i sieciówkę. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46462933 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...