quartzXXI Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Prawdziwi szczesliwscy my sle ze wyciagaja zdeczko ponad 2400mhz. U mnie poszlo na 2300mhz ale te napiecia od zasilacza yly tragiczne wiec dalej nie probowalem i jeszcze zmniejszylem do 2200mhz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yavol Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 temat umarł smiercią naturalną <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 zgadzam się z przedmówcą :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mam podobny problem. Barton 2600+ z zablokowanym mnożnikiem. Płyta główna : A7N8X-E Deluxe. Przy 11.5x195 komp podziałał, aż do drugiego testu CPU w 3Dmarku2005 :lol: Na 11.5x190 niby dobrze działa, z tym że pamięci mi wtedy zaniża. Spróbuje jeszcze dać 11.5x200 i zwiększyć napięcie do 1.85, zobaczymy co z tego wyjdzie. A jak nie to może jakieś nowe chłodzonko sobie sprawie i wtedy pokombinuję. 3 majcie kciuki:P i dajcie znać czy zmiana chłodzenia u was coś dała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 u mnie na standardowym 1,65V idzie max 12,5x177Mhz, maksymalne fsb jakie wyciągnąłem to 195Mhz przy 1,85V ale nie dokońca stabilnie przy 200Mhz mam tylko ekran bootowania (mogę zobaczyć te 2500Mhz :D ) i dalej reset nie pomoga zmina chłodzenie,napięcia ramu i vdd, jedynym rozwiązaniem jest <1,9V na co niestety moja płyta nie pozwala taki egzemplarz jeszcze z innej beczki, kiedyś poruszałem ten temat ale dalej nie mam pewności czy mam THORTONA czy T-BREDA ? moja seria w-g naklejki AXDA2600DKV3D RIUGA0312EPMW czyli T-BRED na fsb166 ,ale w-g CENTRAL BRAIN IDENTIFIER AXDC2600DKV3C czyli thorton na fsb 133, EVEREST też pisze że Thorton i podaje wielkość jądra jak w bartonie 101mm2 i rzeczywiście wygląda jak w bartonie a co tu chodzi? proc kupiny w sklepie , możliwe że zła naklejka? jest to dla mnie ważne bo chcę go sprzedać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zamiescilem tego posta w innym topicu, ale nie uzyskalem odp. wiec mzoe napisze tu. Mam t-bred'a B 2600+ z tym ze jest to ta wersja raczej rzadko spotykana, poniwaz mnoznik jest 16 a fsb 133MHz, czyli poprostu KV3C. Ogolnie o tym procku jest bardzo malo w sieci. Nie udalo mi sie znalezc czy byla wogole wersja z odlokowanym mnoznikiem tego procesora? Czy ktos z Was sie orientuje w tej sprawie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinhead Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Jest wersja z odblokowanym mnożnikiem. Name AMD Athlon XP Code name Thoroughbred Specification AMD Athlon 2600+ Family/Model/Stepping 681 Extended Family/Model 7/8 Package Socket A Core Stepping B0 Standardowo śmiga na FSB 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...