SzymonTER Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Witam, macie moze jakiegoś linka do FAQ jak przygotowac taki dysk do instalacji systemu XP? Chodzi mi o faq gdzie jest opisana instalacja sterów do kontrolera sATA oraz podział dysku na partycje przed instalowaniem XP. Ostatnio podział na partycje robiłem rok temu i już zapomniałem co i jak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Podział na partycje robisz normalnie przy instalacji Wingrozy. Czytaj tylko uważnie polecenia na ekranie, w razie czego cofaj wykonaną czynność i nie powinieneś mieć problemów. Stery do sata powinieneś dostać na dyskietce razem z płytą główną. Wsadzasz dyskietkę na samym początku instalacji systemu i wciskasz klawisz F6-na pasku w dole ekranu ujżysz podczas instalacji polecenie by tak zrobić. Pamiętaj by po zainstalowaniu systemu zaznaczyć koniecznie w biosie opcję by start odbywał się z sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Spoko, myślałem ze macie jais opis krok po kroku, bo naprawde zapomniałem jak sie robi partycje i nie chce zrobić jakiegoś głupiego błędu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Po uruchomieniu programu instalacyjnego z dysku CD-ROM użytkownik dokonuje kilkakrotnie wyboru opcji instalacji w trybie tekstowym tego programu. Na ekranie Zapraszamy do programu instalacyjnego naciśnij klawisz ENTER rozpoczynający instalację systemu. Następny ekran zawiera Umowę licencyjną Windows XP, po jej przeczytaniu wybierz przycisk F8 w celu zaakceptowania umowy. Ostatnie pytanie trybu tekstowego dotyczy partycji, na której system ma być zainstalowany. W celu wybrania istniejącej partycji należy ją wskazać i zatwierdzić klawiszem ENTER następnie wybrać system plików. Jeżeli komputer posiada niesformatowany dysk, wybierz klawisz C w celu utworzenia nowej partycji, która musi zostać sformatowana w jednym z obsługiwanych systemów plików. Po wykonaniu ww. operacji komputer zostanie zrestartowany, następne uruchomienie wywoła kreatora trybu graficznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...