Greenday Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Witam wszystkich gorąco! Właśnie się zastanawiam nad podłączeniem swojego kompa do netu. Ale jest mały problem. Mieszkam w akademiku i mamy tylko jedno gniazko. Współlokator ma też kompika, więc rozumiem aby się podłączyć muszę mieć switcha albo huba. Jakie jest najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji i ile +-wynosi REALNA cena na ten sprzęt(patrzyłem na aukcjach internetowych, ale nie znam się na tym, więc się boję, że przepłacę). Dzięki wszystkim z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenday Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Gadałem z naszym adminem, powiedział spoko. Jak się tak podłącze,to płacę normalnie. Inna sprawa, że można kupić kabelek kręcony+dodatkową kartę sieciową, ale jam to uczciwy chłop ;-) Może konkretny link np. do allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 A karta sieciowa to wydatek paru zlotych tak samo jak skretka. Po co kupowac uzywane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 potrzebujesz: - switch (lub hub, ale polecam switch) [50zł] - kabel typu skrętka (2/3szt) (zwykły) [~10zł (zalezy ile metrów)] i to wszystko, jest też rozwiązanie udostepnic net przez kompa ale ma to minusy (komp udostępniający musi być włączony, podłączysz tylko jeden komp [żeby podłączyć więcej potrzebujesz switch/hub]) Tak więc najlepszym rozwiązaniem będzie switch, polecam ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=45239430 sam go mam i ani razu mnie nie zawiódł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...