Kamcio Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Witam Kumpel zamierza sobie kupic jakis nowy wentylator na procka, ale nie wie jakie sa dobre. Ja mu tym bardziej nie doradze bo mam WC :) Ma procesor AMD 2600+ i chcialby jakis cichy (przede wszystkim), miedziany, do 50 zeta wentylator na procka. Pomozcie cos doradzic. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Wentylatora miedzianego raczej nie znajdziesz nawet za 500zł :) Co do radiatorow to za 50zl dobrej miedzi chyba nie dostaniesz. Allegro pokazalo tylko to http://allegro.pl/show_item.php?item=45939420 . Z aluminium chyba Freezone Q-80 Al bylby ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Wentylatora miedzianego raczej nie znajdziesz nawet za 500zł :)Pomerdało mu sie :D Zawsze mozna pomalowac ;) Ja bym polecał tego co IamWeasel lub np jeszcze troche by dolozył i ma tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45853089 Ale mysle ze ten tez bedzie bardzo dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Może ten:-jeżeli ma być cichy- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45429382 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Może ten:-jeżeli ma być cichy- 1354170[/snapback] Widzisz tu gdzieś miedź??? Bo ja nie. Za 50 zł coś dobrego z miedzi nie znajdzie się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Kamcio ja używam(już niedługo :) ) do mojego bartonika Falcon Rocka nie jest to żaden wypas ale procek@ na 2330MHz na vcore 1,65V i dajemy rade przy zamkniętej obudowie. IMO jest to dobre chłodziwko warte swojej ceny :wink: Edytowane 28 Marca 2005 przez tomi1025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Polecam ten bo ma byc miedziany- cena przekracza 50 z,ł ale za tą kwote ciężko bedzie znaleść pełnego miedziaka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45462643 jest jeszcze wersja CRAB z regulatorem obrotów (automatycznym) - ja ją mam i jestem zadowolony- stres 46 st C przy kiepskiej wentylacji w budzie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46330279 tutaj te 51 zł to bardzo tanio :D ostatnio pojawiają się w sklepach wiec jak ci się uda to dostaniesz bez kosztów przesyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Widzisz tu gdzieś miedź??? Bo ja nie. Za 50 zł coś dobrego z miedzi nie znajdzie się... 1354184[/snapback] Miedziany jest rdzeń(radzę poczytać specyfikacje przed krytyką):mur: Jak za 45 zł to wiecej sie nie spodziewaj. W cenie do 50 zł szybciej znajdziesz ciszę niż pełną miedź. Jak nie kręcisz to lepiej mieć cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja również polecam Spire Falcon Rock II - cisza i skuteczność. No i TANI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pentagram QVC 100 Al+ - 45 zl. mam na sempie i sobie chwale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) A może coś takiego z "gazrurkami" :-P Do zdobycia na allegro: LINK Edytowane 29 Marca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Miedziany jest rdzeń(radzę poczytać specyfikacje przed krytyką):mur: Jak za 45 zł to wiecej sie nie spodziewaj. W cenie do 50 zł szybciej znajdziesz ciszę niż pełną miedź. Jak nie kręcisz to lepiej mieć cicho. 1354629[/snapback] Jakoś tej miedzi nie widzę? W aukcji też nic nie ma. Więc gdzie jest??? Poza tym to radiator miał być cały miedziany dla tego Pana z góry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jakoś tej miedzi nie widzę? W aukcji też nic nie ma. Więc gdzie jest??? Poza tym to radiator miał być cały miedziany dla tego Pana z góry :D 1356323[/snapback] 10mm wysokiej jakości miedzianego połączenia ( Cu Core ) przenosi ciepło z rdzenia procesora na aluminiowy radiator bardzo wydajnie. 78 x 80 mm radiator z 30 żebrami pozwala na dobre odprowadzanie ciepła. Wiesz ręce opadają- masz ewidentne problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu - albo co gorsza ogladasz tylko zdjęcia. Nie chce mi się dale spierać o takie bzdurki-ale musiałem napisać- bo lubię mieć rację:D :wink: Nie wiem dlaczego wszyscy uparli się na cały miedziany radiator, jest zupełnie zbyteczny dla tego rodzaju procesora. A kolega pisał że ma być przede wszystkim cichy! Taki Falcon Rock(jak wyżej wspominano) czy WRIV(także z miedzianym rdzeniem)też byłby zupełnie wystarczający. Oczywiście do hardcore OC to się średnio nadają. Pozdro PS- z resztą wszystkie podane chłodzonka w tym wątku byłyby dobre - pozostaje wybrać. I to chyba wyczerpuje ten topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wiesz ręce opadają- masz ewidentne problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu - albo co gorsza ogladasz tylko zdjęcia. Nie chce mi się dale spierać o takie bzdurki-ale musiałem napisać- bo lubię mieć rację:D :wink: Nie wiem dlaczego wszyscy uparli się na cały miedziany radiator, jest zupełnie zbyteczny dla tego rodzaju procesora. A kolega pisał że ma być przede wszystkim cichy! Taki Falcon Rock(jak wyżej wspominano) czy WRIV(także z miedzianym rdzeniem)też byłby zupełnie wystarczający. Oczywiście do hardcore OC to się średnio nadają. Pozdro PS- z resztą wszystkie podane chłodzonka w tym wątku byłyby dobre - pozostaje wybrać. I to chyba wyczerpuje ten topic. 1356796[/snapback] No dobra masz rację. Ale zwracałem uwagę tylko na wagę 300 g - nie spodziewałem się, że może tam być miedź :lol: , ale co jak co gość chciał cały z miedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 50 zl i miedz jesli dojdzie do tego koszt przysylki (-6 zl), ew/ wplata na konto... no chyba ze koszty przesylki juz wliczyles sobie... Ale mimo za ta cene to chyba jak sobie sam zrobisz (ew. koledze) to sie spokojnie zmiescisz w cenie... A tak proponowalbym brac Pentagram Freezone QV-100 Al+ . Miedziany to on moze nie jest, ale z pewnoscia pozadny za ta cene. No i ten wyglad i wymiary ( 114 x 114 x 65 mm)... Daruj soie z miedzia bo to naprawde bezsensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...