daves Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Napisalem aplikacje w Builderze C++ v5.0 i kiedy dalem kumplowi do przetestowania to przy odpalaniu exe wywalilo mu blad ze vclb50 nie znaleziony... Zdaje mi sie ze jest to jedna z bibliotek buildera... jednak nie jestem pewien bo kolega ma zainstalowanego BuilderaC++ 6 bodajze. Czy to znaczy ze aby odpalic moj program trzeba miec zainstaloane biblioteki buildera? Czy mozna jakos dolaczac kody bibliotek przy kompilacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Napisalem aplikacje w Builderze C++ v5.0 i kiedy dalem kumplowi do przetestowania to przy odpalaniu exe wywalilo mu blad ze vclb50 nie znaleziony... Zdaje mi sie ze jest to jedna z bibliotek buildera... jednak nie jestem pewien bo kolega ma zainstalowanego BuilderaC++ 6 bodajze. Czy to znaczy ze aby odpalic moj program trzeba miec zainstaloane biblioteki buildera? Czy mozna jakos dolaczac kody bibliotek przy kompilacji? 1353796[/snapback] Tak, np. w Delphi w Project > Options bodajże zakładka Linker i tam masz opcję: "Build with runtime packages" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daves Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ten sam efekt... nawet odznaczylem z ciekawosci i tez nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 To razem z programem spakuj vclb50.dll ;) I no problem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daves Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No najlatwiej by bylo... ale juz tak zrobilem i trzeba by bylo wszystkie pliki z bibliotek spakowac bo jak wgralem ten vcl50.bpl to domagal sie innych i innych... chyba mozna jakos przy kompilacji dolaczyc wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Tak to chyba leciało Project->Options...->Linker->Linking->Use dynamic RTL [odznaczyć] Project->Options...->Packages->Runtime packages->Build with runtime packages [odznaczyć] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...