Skocz do zawartości
pawel147

Jaki Wkoncu Jest Amd A64?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona 64 3000+ socket 939 a w kazdym programie diagnostycznym pokazuje ze jest na socket 754. dlaczego tak?Kolejny problem dot. podkrecania. nawet jak go podkrece o 450 mhz to w biosie dalej pisze Athlon 3000+ Pomożcie mi THX

1353931[/snapback]

A skad wiesz ze to 939? Rozbierz kompa i sprawdz :D, albo uzyj nowego CPU-Z (najnowsza wersja to 1.28)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Napisz jaką masz płyt główną, pamięć, grafe, zasilacz, a Ty podajesz procka a reszte sobie zgadujcie, albo pomóżcie wiedząc tylko to że masz A64 3000+ na socket 939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Athlona 64 3000+ socket 939 a w kazdym programie diagnostycznym pokazuje ze jest na socket 754. dlaczego tak?Kolejny problem dot. podkrecania. nawet jak go podkrece o 450 mhz to w biosie dalej pisze Athlon 3000+ Pomożcie mi THX

1353931[/snapback]

Jezeli kazdy progs ci pokazuje, ze jest to platforma na sockecie 754 to na 100% masz taka. A co do podkrecenia to zeby ci pokazywal co innego niz 3000+ to musial bys zmienic mnoznik, ale niestety A64 maja zablokowany. Zreszta wazne jest taktowanie proca, a nie to co pokazuje przy poscie :) Jezeli masz socket 754 to twoj A64 3000+taktowany jest zegarem 2GHz, a na 939 chodzi z zegarem 1,8GHz wiec bardzo latwo jest to sprawdzic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwiekszajac szyne bo mnożnik jest zablokowany... a winda stanął bo może za słabe chłodzenie lub za słabe napiecie... ew. ram lub zasilka nie trzyma :P

1360542[/snapback]

lub ewentualnie procek sie skonczyl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi